Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο ΣτΕ ο ΦΟΔΣΑ κατά της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152

ΦΟΔΣΑ
15 Ιουλίου 2021 / 13:03
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έτοιμη να κατατεθεί άμεσα στο ΣτΕ είναι η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152,

η οποία είχε δικαιώσει τους δημοτικούς συμβούλους από την Κέρκυρα Χρ. Σαρλή και Χρ. Μπούκα και από την Κεφαλονιά Μ. Φόρτε, σχετικά με την νόμιμη σύσταση του νέου διαβαθμικού φορέα.

Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα προκαθορίσουν την τύχη του εργοστασίου απορριμμάτων της Κέρκυρας και τους χρόνους υλοποίησης του έργου.

Σύμφωνα πάντως με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Σπύρο Ιωάννου τόσο η κατασκευή όσο και η χρηματοδότηση του έργου δεν κινδυνεύουν, καθώς υπάρχει ακόμη ο απαιτούμενος χρόνος, παρά τις καθυστερήσεις, ενώ οι χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή τέτοιων έργων έχουν ορίζοντα το 2023.


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.