Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνική: Προκήρυξη τριετίας από την ΕΠΟ με πολλές αλλαγές

ΕΠΟ
14 Ιουλίου 2021 / 16:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη τριετίας για τη Γ’ Εθνική κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τόσο την ΑΕ Λευκίμμης, όσο και τον ΟΦΑΜ

που θα συμμετάσχουν σε αυτήν. Μεγάλο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει και για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων που θέλουν να ανέβουν σε αυτήν.

Με βάση την προκήρυξη, οι δηλώσεις συμμετοχής των 86 ομάδων που δικαιούνται να συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα πρέπει να γίνουν έως τις 30 Ιουλίου, ενώ πιθανές κενές θέσεις, δεν θα καλυφθούν. Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου.

· Για την περίοδο που έρχεται από τις 84 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα μείνουν στην κατηγορία 48 και ανάλογα τους Ομίλους που θα δημιουργηθούν θα αποφασίσει η ΕΠΟ πόσοι θα πέφτουν από τον καθένα. 
· Για τη σεζόν 2021-2022 θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια του ματς οι ομάδες να έχουν τουλάχιστον 7 ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, ενώ τις δυο επόμενες περιόδους οι ποδοσφαιριστές γίνονται 9.
· Από τη περίοδο 2021-2022 οι ομάδες πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5 ποδοσφαιριστές U21 (με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική), για τη σεζόν που έρχεται γεννηθέντες το 2000 και νεότερα, το ίδιο θα ισχύσει και τις επόμενες σεζόν.
· Τις αγωνιστικές περιόδους (2022-2023 και 2023-2024) το πρωτάθλημα θα γίνεται σε τέσσερις ομίλους και θα μετέχουν 72 ομάδες.
· Για άνοδο στη Γ΄ Εθνική από την περίοδο που έρχεται θα γίνονται αγώνες μπαράζ ανάμεσα στους πρωταθλητές των Ενώσεων. Για τον πρωταθλητή Κέρκυρας που θα μετέχει στον 3ο όμιλο θα υπάρχουν αντίπαλοι οι πρωταθλητές από τις Ενώσεις Καστοριάς, Ηπείρου (Ιωαννίνων), Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας/Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Θα γίνει μίνι πρωτάθλημα με 3 αγώνες εντός και 3 εκτός για κάθε ομάδα.

Με βάση όλα αυτά, η ΑΕ Λευκίμμης και ο ΟΦΑΜ, αρχικά πρέπει να εντάξουν πολλά παιδιά μέχρι 20 χρόνων στις τάξεις τους, αφού χρειάζονται 5 να παίζουν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Αλλάζει ουσιαστικά ο σχεδιασμός και δυσκολεύει ο καταρτισμός του ρόστερ. Αλλά και οι ομάδες που μέσα από την Α1 της Κέρκυρας θα θέλουν να διεκδικήσουν άνοδο μέσω των μπαράζ, πρέπει να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή ομάδα, όχι απλά να πάρουν το πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ, αλλά να μπορέσουν να κερδίσουν το εισιτήριο ανόδου στα μπαράζ.  Τα μέτρα αυτά όμως θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια