Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμμετοχή της Υδραίου σε διαδικτυακή ημερίδα για την πανδημία

ΚΕΔΕ
13 Ιουλίου 2021 / 19:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη διαδικτυακή ημερίδα της ΚΕΔΕ, με σκοπό την ενημέρωση αυτοδιοικητικών, για την πανδημία,

συμμετείχε το μεσημέρι της Δευτέρας 12/7, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε Μερόπη Υδραίου.
 
Πάνω από 120 αυτοδιοικητικοί, συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση, με καλεσμένο τον Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE), Ηλία Μόσιαλο και με θέμα τα πραγματικά επιστημονικά δεδομένα για τα εμβόλια κατά του COVID-19.
 
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δ. Παπαστεργίου τόνισε ότι οι Δήμοι της Ελλάδας και σε αυτή την φάση της πανδημίας θα βρεθούν δίπλα στον πολίτη, όπως κάνουν από την πρώτη στιγμή, και θα αναλάβουν το έργο της σωστής ενημέρωσης προκειμένου με την αύξηση των εμβολιασμών να χτιστεί το τείχος ανοσίας που χρειάζεται η πατρίδα μας.
 
Η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην δημιουργία ενός helpdesk με ενημερωτικά στοιχεία αλλά και άμεση απάντηση ερωτήσεων των πολιτών, ώστε όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση.
 
Παράλληλα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα επικαιροποιούνται σε τακτική βάση τα στοιχεία εμβολιασμού, ώστε στοχευμένα να πραγματοποιούνται οι όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται σε τοπικό επίπεδο.
 
Ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος απευθυνόμενος στους Δημάρχους και τους αιρετούς, τόνισε ότι όποιος δεν εμβολιαστεί θα νοσήσει στο προσεχές διάστημα, αφού η μετάλλαξη Δ’ είναι πολύ μεταδοτική.
 
Αντί της υποχρεωτικότητας των εμβολίων είπε ότι πρέπει να επενδύσουμε στην ενημέρωση για να πειστούν όσοι φοβούνται. «Οι αρνητές είναι μόνο ένα 10%, οι άλλοι που δεν κάνουν εμβόλιο φοβούνται και πρέπει να τους ενημερώσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουμε ένα ποσοστό 60% εμβολιασμένων και ένα 10% που θα έχουν ανοσία επειδή νόσησαν από τον ιό, όμως για να είμαστε ασφαλείς, για να μην έχουμε εισαγωγές σε νοσοκομεία και αναπόφευκτα νεκρούς το ποσοστό αυτό πρέπει να φτάσει το 80% του πληθυσμού
 
Στη συζήτηση, έγινε αναφορά στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δήμοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στην ανάγκη για ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης  με πόρους αλλά και με νέο νομικό πλαίσιο, για να είναι πιο ενεργός ο ρόλος της στην κοινωνική φροντίδα και τη Δημόσια Υγεία.