Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ομίλους το κύπελλο της ΕΠΣΚ, προβληματισμός για το πρωτάθλημα

ΕΠΣ Κέρκυρας
13 Ιουλίου 2021 / 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το βράδυ της Δευτέρας συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΠΣΚ, χωρίς την παρουσία της «αντιπολίτευσης» με δύο θέματα.

Το ένα είχε να κάνει με τον ορισμό αναπληρωματικού εκπροσώπου για τη Γ.Σ. της ΕΠΟ που είναι στις 19/7 και ορίστηκε ο γεν. γραμματέας Γ. Νάος.

Το άλλο είχε να κάνει με τις επιτροπές για τη νέα αγωνιστική περίοδο και εντός της ημέρας (Τρίτη 13/7), όπως μας είπε ο πρόεδρος Γ. Κουλόπουλος θα δοθούν στη δημοσιότητα.
 
Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης για τις σκέψεις που έχει σχετικά με τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τα πρωταθλήματα και το κύπελλο και μας είπε: «Η σκέψη μας είναι να διοργανώσουμε το κύπελλο όπως και την περασμένη χρονιά, δηλαδή σε ομίλους των 4 ή 3 ομάδων. Ήταν κάτι που άρεσε στις ομάδες, ήταν σαν επίσημα ματς προετοιμασίας.

Για το πρωτάθλημα όλα είναι μπερδεμένα γιατί δεν γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή, πόσες θα έχουν το δικαίωμα και λογικά αυτό θα γίνει στο τέλος Αυγούστου. Ως τότε δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, εκτός και αν έχουμε κάποια άλλη πληροφόρηση. Και οι συνάδελφοι άλλων Ενώσεων που έχω επικοινωνία, είναι προβληματισμένοι, π.χ. στην Κεφαλονιά έχουμε 10 ομάδες με δικαίωμα συμμετοχής, στην Πρέβεζα 6. Όμως πιστεύω ότι ως το τέλος Αυγούστου οι περισσότερες θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής».
 
Αυτό που προβληματίζει είναι πως υπάρχει «εντολή» από τη ΓΓΑ να μη δίνονται οι αθλητικοί χώροι για προπονήσεις ή φιλικά σε ομάδες που δεν ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους και αυτό όχι απλά δεν είναι δίκαιο, αλλά είναι αντιδεοντολογικό, αφού η παράταση για την ολοκλήρωση της εγγραφής στη ΓΓΑ πήγε για τις 30/11/2021, οπότε τουλάχιστον ως τότε τέτοιος περιορισμός δεν θα έπρεπε να μπει. Πέραν βέβαια του ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει μια ομάδα ανθρώπων να γυμναστεί σε ένα Δημοτικό γήπεδο, εφ’ όσον το ζητήσει και υπάρχει ελεύθερη ώρα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια