Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Κέρκυρας παρά τις ελκυστικές τιμές

Εκπτώσεις
13 Ιουλίου 2021 / 14:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τα πορτοφόλια παραμένουν κλειστά και οι έμποροι δεν βλέπουν να έρχεται η πολυπόθητη ένεση ρευστότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υποτονική εξακολουθεί να παραμένει η κίνηση στην αγορά της Κέρκυρας, μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των εκπτώσεων. Παρά τα γενναιόδωρα ποσοστά που αναγράφονται στις βιτρίνες των καταστημάτων οι καταναλωτές έχουν γυρίσει την πλάτη, ελλείψει  ρευστότητας από την πανδημία.

Μπορεί οι ελκυστικές τιμές με τα ποσοστά των εκπτώσεων να κυμαίνονται μέχρι και άνω του 50% και να τραβούν τα βλέμματα, ωστόσο τα πορτοφόλια παραμένουν κλειστά και οι έμποροι δεν βλέπουν να έρχεται η πολυπόθητη ένεση ρευστότητας που τόσο πολύ χρειάζονται μετά από την παρατεταμένη καραντίνα και τα κλειστά καταστήματα.

«Η κατάσταση στην αγορά μέχρι και σήμερα δεν επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των συναδέλφων εμπόρων για αύξηση της κίνησης ενόψει εκπτώσεων. Προτρέπω τους καταναλωτές και συμπολίτες μας να στηρίξουν τα τοπικά οικογενειακά καταστήματα της γειτονιάς και να νιώθουν απόλυτη ασφάλεια ως προς τα μέτρα προστασίας, τα οποία τηρούνται με μεγάλη ασφάλεια από τους επιχειρηματίες», τόνισε στο «enimerosi.com» ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Αλέγρης, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις διαθέτουν τα προϊόντα τους σε πολύ καλές και ελκυστικές τιμές για να καταφέρουν να πάρουν μια ανάσα ρευστότητας που τόσο πολύ χρειάζονται αυτή την περίοδο.

Όπως διευκρινίζει, το λιανεμπόριο εκπέμπει σήμα κινδύνου, από την εμφανή έλλειψη ρευστότητας. «Λόγω του μεγάλου όγκου χρεών που έχει προκαλέσει η πανδημία αυτός έχει μετακυληθεί για τον μήνα Ιούλιο με το μεγάλο πρόβλημα των επιταγών προς τους προμηθευτές, οι οποίοι απαιτούν την τήρηση των συμφωνιών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο εμπορικός κόσμος, λόγω έλλειψης ρευστότητας να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις», παρατήρησε ο κ.Αλέγρης.

Το γεγονός αυτό εντείνεται και από τα ήδη μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κρουαζιέρα και τη διακίνηση των επισκεπτών σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο «bubble» που έχουν επιβάλλει οι εταιρείες, με αποτέλεσμα να επωφελούνται ελάχιστες επιχειρήσεις.
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αγορά και αν δεν ανοίξει και η Αγγλία τα προβλήματα θα φανούν το χειμώνα. Υπάρχουν κάποιες μέρες που δουλεύουμε λίγο καλύτερα αλλά αυτό δεν αρκεί», ανέφερε ο ιδιοκτήτης καταστημάτων υπόδησης Στράτος Ταγκατίδης.

Προσοχή στην αναγραφή των τιμών

Στο μεταξύ ο κ.Αλέγρης εφιστά την προσοχή των καταστηματαρχών κατά την διάρκεια των εκπτώσεων υπενθυμίζοντας την υποχρέωσή τους , να αναγράφουν την τιμή προ έκπτωσης , την νέα τιμή καθώς και το ποσοστό έκπτωσης σε εμφανές σημείο για τον πελάτη, καθώς έχουν ήδη βεβαιωθεί πρόστιμα εκεί όπου δεν τηρείται η νομοθεσία.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.