Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αρβανιτάκης στον Οδυσσέα, ο Χριστοφοράκης στον Αχιλλέα

Προπονητές
12 Ιουλίου 2021 / 17:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Οδυσσέας Αυλιωτών και ο Αχιλλεάς Νυμφών ανακοίνωσαν τους προπονητές με τους οποίους θα βαδίσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο

στην Α1 της ΕΠΣΚ, με τους Χ. Αρβανιτάκη και Κ. Χριστοφοράκη να είναι οι εκλεκτοί.

Ο Μπάμπης Αρβανιτάκης έχει συνδέσει το όνομά του με τον Οδυσσέα, είναι αρκετά χρόνια υπεύθυνος και προπονητής των Ακαδημιών του Οδυσσέα, ενώ από την περσινή σεζόν του ανατέθηκε και η πρώτη ομάδα, με την οποία θα συνεχίσει και για τη σεζόν 2021-2022, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος. Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και εκτός από τον Οδυσσέα έχει δουλέψει σε αρκετές ομάδες του νησιού στην Α1 και Α κατηγορία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Μαζί του ανανέωσε τη συνεργασία και ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας.

Η ανακοίνωση του Οδυσσέα: «Ο ΑΣ Οδυσσέας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, την ανανέωση της συνεργασίας και για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά με τον προπονητή της ομάδας μας Χαράλαμπο Αρβανιτάκη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Αναστάσιο Χιώτη. Η ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας συνετέλεσαν στην ανανέωση της συνεργασίας. Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει με πρώτο μέλημα την ανανέωση της συνεργασίας με ποδοσφαιριστές που ανήκουν ήδη στον σύλλογο, θα ακολουθήσουν μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Καλό καλοκαίρι σε όλους με την υγεία όλων μας πάνω από όλα».
 
Μια άλλη ομάδα του Βορρά, ο Αχιλλέας Νυμφών, ενημέρωσε ότι θα πορευτεί τη νέα χρονιά με τον Κώστα Χριστοφοράκη στο τιμόνι του. Η συνεργασία που είχε πέρσι με τον Μ. Ροκίδη ολοκληρώθηκε και η νέα επιλογή της διοίκησης λέγεται Κώστας Χριστοφοράκης, ο οποίος ήταν στον ΑΟ Κασσιόπης και στη Γ΄ Εθνική την περασμένη σεζόν. Ο Κ. Χριστοφοράκης από το 2014 εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του ΑΟ Κασσιόπης Κέρκυρας, σαν προπονητής της ομάδας Κ19, ενώ κλήθηκε και δυο φορές να κοουτσάρει για λίγα ματς και την επαγγελματική ομάδα. Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, ενώ για πρώτη φορά θα αναλάβει ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα της Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση της η ομάδα του Αχιλλέα αναφέρει ότι ο 46χρονος κόουτς  έχει τα προπονητικά διπλώματα UEFA A και UEFA Elite Youth, καθώς επίσης και το δίπλωμα Α' Κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αναφέρει τις ομάδες που έχει αγωνιστεί Κάστρο Μονεμβασίας, ΑΕ Μαρτίου Θεσσαλονίκης και Ολυμπιακό Γυθείου, καθώς και την προπονητική του καριέρα.

Από το 2014 βρίσκεται στην Κέρκυρα, για επαγγελματικούς λόγους, έχοντας πρωτύτερα διατελέσει εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Λακωνίας, της Δωδεκανήσου και της Εύβοιας. Ως ποδοσφαιριστής, έχει αγωνιστεί σε Κάστρο Μονεμβασίας, ΑΕ Μαρτίου Θεσσαλονίκης και Ολυμπιακό Γυθείου, που ξεκίνησε το 2001, από τις υποδομές του Κάστρου Μονεμβασίας, ενώ εργάστηκε στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Λακωνίας, στον Λεωνίδα Γλυκόβρυσης, στον Ολυμπιακό Γυθείου, Μολαϊακό (Α' Λακωνίας).

Τέλος η ανακοίνωση τονίζει ότι «μετράει» πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων αναφορικά με το ποδόσφαιρο, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να εμπλουτίζει διαρκώς τις προπονητικές του γνώσεις, που συμβάλουν στον καλύτερο καταρτισμό του. Κλείνει με ευχές για καλή επιτυχία στο έργο του.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια