Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη εκπροσώπων του ΜέΡΑ 25 στη λίμνη Αντινιώτη

ΜέΡΑ25
12 Ιουλίου 2021 / 10:56
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το ΜέΡΑ25, οι κάτοικοι και οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί φορείς συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στο περιβάλλον της Κέρκυρας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την  Κυριακή 11/7/2021, εκπρόσωποι των Οργανώσεων Βάσης Κεντρικής Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκαν τη λίμνη Αντινιώτη και συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχής. Επίσης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ερημίτης Πλους», κ. Δημήτρη Φατήρα και με τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και επικεφαλής της παράταξης «Πορεία προς το Βοριά», κ. Σωκράτη Τρύφωνα, οι οποίοι έκαναν και τη σχετική ενημέρωση.

Η συνάντηση είχε σαν θέμα το σχεδιασμό κατασκευής Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και 45 βίλες, μαζί με συνεδριακούς χώρους, SPA,  ιατρικά κέντρα κλπ., σε 237,3 οικοδομήσιμα στρέμματα στην περιοχή Αγία Αικατερίνη της Λιμνοθάλασσας Αντινιώτη, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.

Το ΜέΡΑ25, οι κάτοικοι και οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί φορείς συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στο περιβάλλον της Κέρκυρας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Και όλα αυτά στηριγμένα στο μνημονιακό νόμο 4608/2019 του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί η εταιρεία χρησιμοποιώντας το χωρικό εργαλείο ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης) με τις fasttrack διαδικασίες που προβλέπονται για τις «στρατηγικές επενδύσεις» (;)  του παραπάνω νόμου, προσπαθεί (και φυσικά θα το καταφέρει) να παρακάμψει την περιβαλλοντική νομοθεσία επαναλαμβάνοντας το εγχείρημα ΕΡΗΜΙΤΗΣ, με αποτέλεσμα τη περιβαλλοντική δολοφονία της Κέρκυρας, αλλά και του Κερκυραϊκού τουρισμού.

Και το χειρότερο από όλα είναι ότι θα χρηματοδοτηθεί για αυτό από τους έλληνες φορολογούμενους.

Οι οργανώσεις του ΜέΡΑ25 και οι κάτοικοι συμφώνησαν να οργανώσουν και να μεθοδεύσουν τις ενέργειες  τους, ώστε να ματαιώσουν τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και να σώσουν αυτό το τοπίο άπειρου φυσικού κάλλους, σώζοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και την οικονομία της Κέρκυρας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.