Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ελλάδα στέλνει 200.000 εμβόλια στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία

Εμβόλια
09 Ιουλίου 2021 / 15:38

Η αποστολή έγινε κατόπιν αιτήματος για στήριξη που απηύθυναν οι αρχές των δύο χωρών στην ΕΕ

ΑΘΗΝΑ. Εμβόλια κατά του κορονοϊού απεστάλησαν στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η αποστολή έγινε κατόπιν αιτήματος για στήριξη που απηύθυναν οι αρχές των δύο χωρών στην ΕΕ, υπό το πρίσμα της κατάστασης λόγω του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η βοήθεια, την οποία προσέφερε η Ελλάδα, αποτελείται από 100.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca για την κάθε χώρα.

Ο Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την προσφορά της προς τις γειτονικές της χώρες.  Βλέπουμε άλλο ένα παράδειγμα του γρήγορου συντονισμού που προσφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για τη στήριξη των χωρών κατά την πανδημία του κορονοϊού».

Η ΕΕ χρηματοδοτεί έως και 75% του κόστους μεταφοράς της βοήθειας που αποστέλλεται μέσω του Μηχανισμού. Από τότε που άρχισε η πανδημία, πάνω από 45 χώρες έχουν λάβει εμβόλια, ιατρικό, προστατευτικό εξοπλισμό και άλλο υλικό μέσω του Μηχανισμού.