Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣ Κέρκυρας: Οι θέσεις των παρατάξεων για την αναβολή των εκλογών

ΕΠΣΚ
06 Ιουλίου 2021 / 16:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο τρόπος που αναβλήθηκαν τελευταία στιγμή οι εκλογές στην ΕΠΣΚ δεν ήταν και ο πιο ενδεδειγμένος,

γιατί σωστά μεν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου της Κέρκυρας θέλουν να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες, αλλά από την ημέρα προκήρυξης πέρασαν 42 μέρες για να παρθεί απόφαση αναβολής και έγινε αυτό σε λιγότερο από 48 ώρες πριν τις εκλογές.

Δεν είδα από πουθενά να τίθεται ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει σχέση με αυτές και είναι η συμμετοχή των ομάδων που την επόμενη φορά που θα προκηρυχθούν, θα έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες και θα έχουν πάρει την αναγνώριση. Αν δεν γίνει αυτό και οδηγηθούμε σε εκλογές με τους ίδιους όρους ποιος ο λόγος της αναβολής;  Κανείς δεν εστίασε εκεί το πρόβλημα, η πλειοψηφούσα παράταξη με μια ανακοίνωσή της θέλει να δικαιολογήσει την απόφασή της (και καλά κάνει), παράλληλα δε θα διοικήσει τουλάχιστον ως 31/10/2021. Από την άλλη η μειοψηφία αναλύει τους λόγους της δικής της απόφασης, παράλληλα προτείνει λύση για να οδηγηθεί σε εκλογές η Ένωση.

Θα τους κάναμε μια πρόταση, αν θέλουν ΜΟΝΟ το καλό του Κερκυραϊκού Ποδοσφαίρου… «να καθίσουν στο τραπέζι, να ορίσουν καταληκτική ημερομηνία εκλογών και να δεσμευτούν ότι θα γίνουν ακόμα και «ηλεκτρονικά», ενώ μαζί θα παλέψουν ώστε όλα τα σωματεία που θα έχουν πάρει την αναγνώριση (ως την ημέρα των εκλογών), θα μπορούν να ψηφίσουν και όχι μόνο τα 11 που έχουν αυτή τη στιγμή δικαίωμα». 

Χωρίς περαιτέρω σχολιασμό παραθέτουμε για την αναβολή των εκλογών τις ανακοινώσεις της πλειοψηφίας  (Κερκυραϊκή Κίνηση Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου) και της αντιπολίτευσης (Κερκυραϊκή Συμμαχία) και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Ανακοίνωση Κίνησης Κερκυραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου

Η  παράταξή μας ανταποκρινόμενη στα αιτήματα του συνόλου των σωματείων της δύναμης μας προχώρησε σε αναβολή των εκλογών σύμφωνα με την από 11.6.2021 τροπολογία της ΓΓΑ που έδινε την δυνατότητα παράτασης της θητείας των διοικήσεων αθλητικών ενώσεων μέχρι 31.10.2021, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερα σωματεία να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.
Γνωρίζουμε τις προσπάθειες της Κερκυραϊκής Συμμαχίας με το εξώδικο που απέστειλε κατά της πλειοψηφίας της Ένωσης να προσβάλλουν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αναβολή των εκλογών προκειμένου η νέα εκλογή να γίνει με τα ίδια σωματεία.
Τους καλούμε να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια και να προχωρήσουμε σε μια νέα εκλογική διαδικασία πιο δημοκρατική, πιο αντιπροσωπευτική που θα ανταποκρίνεται στο αιτήματα και την βούληση των σωματείων της Ένωσης μας.
Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτές τις αρχές με γνώμονα την ίση μεταχείριση για όλους.
Για μια ακόμη φορά καλούμε όλους τους υποψηφίους σε συνεργασία για την πρόοδο του Κερκυραϊκού Ποδοσφαίρου.
      
Η θέση της Κερκυραϊκής Συμμαχίας

Κύριοι ερασιτέχνες παράγοντες της Κίνησης του Κερκυραϊκού  Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου…



  Από την παρουσίαση των θέσεων της Κερκυραϊκής Συμμαχίας, πριν τις εκλογές

Έχοντας την υποχρέωση και οφείλοντας μια απάντηση στα Κερκυραϊκά σωματεία για όλα όσα έχουν ειπωθεί ανακριβώς και διαδραματιστεί παρανόμως , ενημερώνουμε πως  το εξώδικο προς το Δ.Σ. της πλειοψηφίας δυο μέρες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές είχε ως βάση και ζητούμενο την κακώς αναβολή της εκλογικής διαδικασίας της 30ης Ιουνίου 2021 λόγω μη σωστής ερμηνείας του νόμου του οποίου η πλειοψηφία ξέθαψε και παρερμηνεύοντας (λόγω  covid) την στιγμή που ήδη είχαν προκηρυχθεί πρόσθεσε και την επιστολή των μη εγγεγραμμένων σωματείων.
Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιο όργανο για αυτή την αναβολή είναι μόνο η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση που και αυτή κακώς ακυρώθηκε. Εξυπακούεται ότι η αντίπαλη παράταξη και π[παράλληλα πλειοψηφία της ΕΠΣΚ είχε… μαντέψει το αποτέλεσμα τόσο των εκλογών αλλά και της Γ.Σ. εφόσον λάβαιναν χώρα.
Ενημερώνουμε ότι μέχρι 30 Ιουνίου έχουν γίνει ήδη άλλες 18 εκλογικές  διαδικασίες σε αντίστοιχες ΕΠΣ χωρίς κανένα πρόβλημα με την ίδια νομοθεσία (Αυγενάκη) είτε με 6, είτε με 8, είτε με 11, είτε με 15 σωματεία.

Η πρόθεσή μας είναι να κινηθούμε νομικά  και Δημοκρατικά σε εκλογές με όσα σωματεία είναι εγγεγραμμένα στη ΓΓΑ και να τοποθετηθεί από την ΕΠΟ μια Διοικούσα Επιτροπή προκειμένου να διοικήσει το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και να προκηρύξει εκλογές με πιο πολλά σωματεία, κάτι πιο δίκαιο και πιο αντιπροσωπευτικό. Θέλουμε να προλάβουμε… μια μετάλλαξη του ιού που θα ξαναεπικαλεστεί η πλειοψηφία και θα αναβάλει ξανά τις εκλογές επ΄ αόριστον όπως ειπώθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. επιβεβαιώνοντας ην χρησικτησία που έχει επιβάλλει στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και κοστίζει πολύ ακριβά στις ομάδες μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια