Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρση βαρών: Έξι πρωτιές του Αλκίνοου στα Γιάννενα

Άρση βαρών
06 Ιουλίου 2021 / 16:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στα Γιάννενα τα παιδιά αγωνίστηκαν για τις επιδόσεις που θα τους δώσουν το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παρουσία στα Γιάννενα στο Ανοικτό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων/Παίδων-κορασίδων για πρόκριση στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, είχε την ευχάριστη έκπληξη συμμετοχής από την Κέρκυρα 6 παιδιών. Αθλητές και αθλήτριες του Α.Σ. Αλκίνοος που κάτω από τις οδηγίες του προπονητή και προέδρου του Συλλόγου Ηρακλή Ροδίτη διατηρείται η άρση βαρών στην Κέρκυρα, έστω και αν οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Για εμάς επιτυχία είναι η μεγάλη συμμετοχή και μετά οι πρωτιές των παιδιών,
που απλά επιβεβαιώνουν πως γίνεται σωστή και προγραμματισμένη δουλειά, σε ένα μικρό και δύσκολο χώρο κάτω από την μεγάλη εξέδρα του ΕΑΚΚ. Σε ένα χώρο που διατηρούν και συντηρούν οι άνθρωποι του Αλκίνοου, ένα χώρο που βρίσκουν τα κατάλληλα «εργαλεία» για να κάνουν βάρη και παιδιά από άλλα αθλήματα, με την ευγενή άδεια και βοήθεια του Αλκίνοου. Σίγουρα η παρουσία εκεί του Ηρακλή Ροδίτη είναι καταλυτική, αφού είναι ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά στο άθλημα, ένας άνθρωπος που έφερε την άρση βαρών στο νησί και που χωρίς αυτόν θα είχε σβήσει.

Στα Γιάννενα τα παιδιά αγωνίστηκαν για τις επιδόσεις που θα τους δώσουν το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και οι πρωτιές καταγράφονται στη δική τους δουλειά, στον κόπο και ον ιδρώτα που έχυσαν για να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται. Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου του Αλκίνοου οι αγώνες ήταν άψογοι και άρτια οργανωμένοι χάρις του Σπάρτακου Ιωαννίνων, του προέδρου της ΕΟΑΒκ. Λάγκα, του προπονητή της Εθνικής ομάδας κ. Τριφύλλη και του Ολυμπιονίκη κ. Μαρκουλά. Για τον Αλκίνοο είχαμε τα αποτελέσματα:

Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου στην κατηγορία των εφήβων στα 73κ.πήρε την 1η θέση και το Χρυσό μετάλλιο.

Ο Μάριος Ντολίτσας στην ίδια κατηγορία (εφήβων) στα 89κ.πήρε την 1η θέση και το Χρυσό μετάλλιο.

Ο Νικηφόρος Γαρνέλης  αγωνίστηκε στην κατηγορία +102κ. (παίδες) και +109κ. (εφήβους) και πρώτευσε και στις δυο παίρνοντας αντίστοιχα και τα χρυσά μετάλλια.

Η Στεφανία Ασημοπούλου στην κατηγορία κορασίδων/νεανίδων στα 49κ. πήρε την πρώτη θέση και στις δυο κατηγορίες και τα χρυσά μετάλλια. Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι η Στεφανία είναι αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη και αγωνίζεται στο μήκος, ενώ γυμνάζεται στα βάρη στον Αλκίνοο. Μάλιστα επισημαίνει η ανακοίνωση του Αλκίνοου ότι η Άρση Βαρών δεν κονταίνει, δεν τραυματίζει μέση και γόνατα και δεν κάνει αυτά που οι κακεντρεχείς διαδίδουν, αντίθετα βοηθάει τους αθλητές όλων των αθλημάτων να αποκτήσουν μυϊκή ενδυνάμωση κάνοντας λειτουργική προπόνηση. Η συνεργασία όταν λειτουργεί αμφίδρομα μπορεί να προσφέρει σε όλες τις πλευρές ανώτερα αποτελέσματα. Παράδειγμα η συνεργασία του Αλκίνοου με την ομάδα αθλητών του Π. Σκορδίλη.

Έτσι είναι τα πράγματα και βγάζουμε το καπέλο στη μεγάλη προσπάθεια του Αλκίνοου και στον Ηρακλή Ροδίτη, που ευχαριστούν δημόσια τους γονείς των αθλητών που πάντα τους στηρίζουν, αλλά και όσους οικονομικά βοήθησαν να γίνει αυτή η αποστολή.        
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια