Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιθανή άρση των μέτρων στη Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Ιουλίου

Μπόρις Τζόνσον
05 Ιουλίου 2021 / 19:57

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, έδωσε το «σύνθημα» για άρση των μέτρων και των περιορισμών στη Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Ιουλίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη χώρα αλλά και τους Βρετανούς τουρίστες που ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη, καθώς και στην Ελλάδα

ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Οι εναπομείναντες περιορισμοί του Ην. Βασιλείου, απ’ ότι φαίνεται θα αρθούν στις 19 Ιουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως «πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα περισσότερων θανάτων από τον Covid».
 
Η κυβέρνηση της Μεγ. Βρετανίας, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει, αν οι τέσσερις δοκιμές που γίναν με σκοπό να χαλαρώσουν τα μέτρα, είχαν αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που όντως είχαν αποτέλεσμα, οι μάσκες θα σταματήσουν να είναι υποχρεωτικές, ενώ το μέτρο της απόστασης ενός μέτρου θα σταματήσει να ισχύει και τα νυχτερινά κέντρα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι.
 
Τα κρούσματα αυξάνονται σχετικά με γρήγορους ρυθμούς και ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τους 50.000, μέχρι τις 19 Ιουλίου, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα 5/7.
 
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν σε χαμηλό αριθμό σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, παρόλα αυτά, όπως παραδέχτηκε και ο Μπ. Τζόνσον, η πλειοψηφία όσων είχαν εισαχθεί, ήταν ανεμβολίαστη.
 
«Αν δεν μπορέσουμε να ξανανοίξουμε την κοινωνία μας στις επόμενες εβδομάδες, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.