Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα indoor cricket: Αποσύρθηκαν ομάδες, έγιναν μόνο 2 από τα 12 παιχνίδια

Κρίκετ
05 Ιουλίου 2021 / 17:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν σε όλο το νησί υπάρχει ένα κλειστό γυμναστήριο για αγώνες και πρέπει να φιλοξενήσει, μπάσκετ, χάντμπολ, κρίκετ,

βόλεϊ και συνολικά πάνω από 25 ομάδες, χωρίς να υπολογίζουμε εφήβων, παίδων, νεανίδων, κορασίδων και τα πρωταθλήματά, τους λογικό είναι να επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο. Σήμερα θα σταθούμε στο κρίκετ όπου έγινε αποχώρηση ομάδων από το Πανελλήνιο κλειστού χώρου με αποτέλεσμα την Κυριακή να μην γίνει κανένα από τα 6 προγραμματισμένα παιχνίδια, ενώ το Σάββατο έγιναν μόνο δύο από τα έξι.

Είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει να γίνεται τους χειμερινούς μήνες, αλλά λόγω αδυναμίας εύρεσης χώρου και χρόνου, ορίστηκε να ξεκινήσει το Σάββατο 3 Ιουλίου, δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του κερκυραϊκού αθλητισμού.

Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με όλα αυτά, αλλά στην περίπτωση αυτή, αφού ούτε το Ναυσιθόειο δεν χρησιμοποιήθηκε για το πρωτάθλημα τον χειμώνα, αφού δεν είχε την απαραίτητη άδεια, ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη και πρέπει να τονίσουμε ότι στη περίπτωση αυτή η ΕΛΟΚ δεν μπορούσε να κάνει κάτι, απλά εξέδωσε μια ανακοίνωση που αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι οι προγραμματισμένοι αγώνες Κρίκετ της Κυριακής της 4/07/2021 δεν θα διεξαχθούν καθώς οι ομάδες του Γ.Σ. ΒΥΡΩΝ Ανδρών και Εφήβων, του Α.Π.Σ ΝΑΥΣΙΚΑ Εφήβων και Κ.Γ.Σ Ανδρών, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις».

Για την όλη κατάσταση μας μίλησε ο Λάκης Γούστης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, παλιός αθλητής και πάρα πολλά χρόνια διοικητικός παράγοντας.
Τον ρωτήσαμε για την καθυστέρηση και μας είπε πως «μετά τη λήξη της καραντίνας περίμεναν την ΕΔ του ΕΑΚΚ να τους δώσει το χώρο, υπήρξε μια καθυστέρηση, ακολούθησαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις και αναγκαστικά πήγαμε πιο πίσω και όταν οριστικοποιήθηκε ενημερώθηκαν τα σωματεία. Κάποια από αυτά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, τα καταλαβαίνει η ΕΛΟΚ όπως μας τόνισε, αλλά δεν ήταν στο χέρι της αυτός ο προγραμματισμός.

Όταν αναφερθήκαμε στο Ναυσιθόειο, όπου και εκεί θα μπορούσε πιο νωρίς να οριστούν οι αγώνες, μας διευκρίνισε ότι «δεν έχει άδεια τέλεσης αγώνων, άρα πρέπει να αδειοδοτηθεί πρώτα κλπ, οπότε λύση πλην του ΕΑΚΚ δεν υπήρχε».

Ρωτήσαμε τι νόημα έχει να γίνονται αυτοί οι αγώνες καλοκαίρι και μας είπε ότι «είναι πρωτάθλημα που με συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων αξιολογείται και τα παιδιά παίρνουν μόρια στις Πανελλαδικές για τις εισαγωγικές στα ΑΕΙ. Τέλος μας τόνισε ότι η Ομοσπονδία συζητά με τα σωματεία και αν και εφ΄ όσον κάποια ημερομηνία δεν βολεύει φροντίζει να διαμορφώσει έτσι το πρόγραμμα ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι». Ολοκλήρωσε λέγοντας μας πως δεν γνωρίζει τους λόγους που ΚΓΣ, Βύρωνας και Ναυσικά απέσυραν τις ομάδες τους.

Κέρκυρα 2021, λόγω έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων ουσιαστικά δεν υπάρχει πρωτάθλημα indoor, τυπικά έγιναν και θα γίνουν κάποια παιχνίδια που δεν είναι αντιπροσωπευτικά της εικόνας των ομάδων. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια