Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Μπενίτσες παρουσία του Χ.Θεοχάρη

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
05 Ιουλίου 2021 / 12:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 86 σκαφών, ενώ επιπλέον 10 θέσεις θα διατεθούν δωρεάν σε επαγγελματίες αλιείς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε σήμερα στις 11 το πρωί παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Μπενίτσες.




Δείτε την τελετή εγκαινίων εδώ (χαιρετισμοί Δ. Κουτσοδόντη, Χάρη Θεοχάρη, Στέφανου Γκίκα, Δημήτρη Μπιάγκη, Μερόπης Υδραίου)


Το καταφύγιο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002 σαν προέκταση του υπάρχοντος παλιού λιμανιού, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 86 σκαφών, ενώ επιπλέον 10 θέσεις θα διατεθούν δωρεάν σε επαγγελματίες αλιείς. 



Η αποκλειστική διαχείριση του λιμανιού για τα επόμενα 15 χρόνια με προοπτική ανανέωσης, παραχωρήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ύστερα από διαγωνισμό στην εταιρεία Maritime Projects. Το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στις 250.000 ευρώ. 



Κοινό στοιχείο όλων των ομιλιών ήταν ότι η λειτουργία του καταφυγίου προσθέτει υπεραξία στην τουριστική περιοχή των Μπενιτσών και αναβαθμίζει γενικότερα το τουριστικό προϊόν στον τόπο μας.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συνεχάρη τη Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την επιτυχή και αποτελεσματική προσπάθεια την οποία κατέβαλαν επισημαίνοντας ότι η Μ. Υδραίου πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα είχε προχωρήσει σε επαφές προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση διαδικαστικών αλλά ουσιωδών προβλημάτων και να προχωρήσει η διαδικασία μίσθωσης του τουριστικού καταφυγίου.

Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα και των Βουλευτών της Ν.Δ. Στέφανου Γκίκα και του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάνκη οι οποίοι απένειμαν τα εύσημα στη Δήμαρχο για τις προσπάθειές της.
Ο Διευθυντής του τουριστικού καταφυγίου κ. Κουτσοδόντης από την πλευρά της επενδυτικής εταιρείας στάθηκε στην αγαστή συνεργασία με το Δήμο και στην βοήθεια η οποία προσφέρθηκε προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε η εταιρεία.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τόνισε ότι αποτελούσε προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή η αναβάθμιση των συγκεκριμένων υποδομών, προσπάθεια ομολογουμένως επίπονη, όπως επεσήμανε. Η  Μ. Υδραίου αναφέρθηκε σε όσους  για δύο περίπου δεκαετίες οραματίστηκαν και εργάστηκαν για την κατασκευή του καταφυγίου και ευχαρίστησε θερμά τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελιό και όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της απαιτητική διαδικασίας για τη μίσθωση του ακινήτου.

Επίσης, απευθυνόμενη και προς τον Υπουργό Τουρισμού ανέφερε ότι η αναβάθμιση των υποδομών για την ενίσχυση του παράκτιου τουρισμού αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη του τόπου. Όπως μάλιστα έκανε γνωστό, εκτός του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών έχει βγει και η προκήρυξη για την Αλύπα στην Παλαιοκαστρίτσα. Η αναβάθμιση των υποδομών αυτών σε συνδυασμό με την ανακαίνιση και κατασκευή νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων αναβαθμίζει συνολικά το τουριστικό προϊόν στο νησί και τη χώρα μας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.







Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κέρκυρας Στ.Γκίκας και Δημ.Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Μ.Ανδριώτη, Αλ.Αλεξάκης, Κ.Ζορμπάς. Μ.Ορφανουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Π.Βαρούχας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ.Παντελιός, ο πρώην Δήμαρχος Αχιλλείων Στ.Πουλημένος (η συμβολή του οποίου ήταν σημαντική για το έργο), καθώς και τουριστικοί φορείς.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.