Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον τουρισμό

Περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού
30 Ιουνίου 2021 / 16:10

Στη 15η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αλ. Αλεξάκη). Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιουνίου, με τηλεδιάσκεψη,  η 15η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν η παρουσίαση της Στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για την Νέα Προγραμματική Περίοδο, θέμα επί του οποίου έκανε παρέμβαση η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Βασιλική Λοϊζου, ενώ τοποθετήσεις έγιναν από τον Υπουργό  Τουρισμού, κο Χάρη Θεοχάρη και την Υφυπουργό Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη. 

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κος Αλέξανδρος Αλεξάκης. Κατά την τοποθέτηση του ο κος Αλεξάκης, αναφέρθηκε στην πορεία της τουριστικής κίνησης στα Ιόνια Νησιά, η οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, κινείται σε πολύ συντηρητικά επίπεδα, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην φτάσουμε στο 50 % της επισκεψιμότητας του 2019, όπως διαμήνυαν κύκλοι του Υπουργείου ως ένα αισιόδοξο σενάριο. Ο κος Αλεξάκης, συνέχισε, τονίζοντας την κρισιμότητα της αμέσως επόμενης περιόδου, μιας και η έλευση του Ιουλίου θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα της τουριστικής κίνησης ολόκληρης της περιόδου.

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του ο κος Αλεξάκης, επεσήμανε ότι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι  του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να είναι συνεπείς και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με επαγγελματισμό, όμως υπάρχει σωρεία προβλημάτων ήδη από την περσινή περίοδο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργεί αρνητικό κλίμα.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, ο κος Αλεξάκης ανέφερε ότι υπήρχε συμμετοχή σε αρκετές ψηφιακές και διαδικτυακές εκθέσεις, για τις οποίες όλοι οι τουριστικοί φορείς λάμβαναν ενημέρωση για τις επαφές που έγινα και όσα διημείφθησαν, ενώ  βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού. Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ενεργοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα επιμόρφωσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα, για επαγγελματίες και εργαζόμενους στον   τουριστικό κλάδο. Το πρόγραμμα θα παρέχεται εντελώς δωρεάν, με ευελιξία παρακολούθησης, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν επαρκώς όλοι οι συμμετέχοντες και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τέλος, προβάλλεται η καμπάνια για την προώθηση των Ιόνιων Νησιών ως ασφαλούς προορισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων και των φορέων τουρισμού και επαγγελματιών όλων των νησιών.