Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣ Κέρκυρας: Πάει για αναβολή των εκλογών το προεδρείο

Εκλογές ΕΠΣΚ
28 Ιουνίου 2021 / 17:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Άμεση αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία έστειλε εξώδικο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν κάνει εντύπωση η κίνηση της διοίκησης της ΕΠΣΚ να συγκαλέσει ΔΣ μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές, με σκοπό να τις αναβάλει. Μια κίνηση που βρίσκει αντίθετη την αντιπολίτευση για τον τρόπο που δρομολογούνται κάποια θέματα και τη Δευτέρα 28/6 στις 14:00 έστειλε εξώδικο στην Ένωση.

Στον νέο αθλητικό νόμο ο Αυγενάκης, στο τεύχος Α΄ 96/11-6-2021 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο άρθρο 41 δημοσιεύτηκε η «Παράταση της θητείας οργάνων διοίκησης σωματείων κλπ μέχρι 31/10/2021 και αυτό περιλαμβάνει και τις ΕΠΣ για τις οποίες έληξε η θητεία τους την περίοδο της καραντίνας. Πατώντας σε αυτό το κομμάτι η πλειοψηφούσα παράταξη της ΕΠΣΚ κάλεσε σε έκτακτο Δ.Σ. με στόχο την αναβολή τους, κάτι που έκανε πριν λίγες μέρες και η ΕΠΣ Σερρών. Αυτό προκάλεσε πολλά σχόλια, ενώ θεωρούμε ότι από τις 11 Ιουνίου που γνωρίζουν στις ΕΠΣ την αλλαγή αν ήθελαν είχαν 17 μέρες να κάνουν κάτι και όχι τελευταία στιγμή.

Αν δούμε κατά γράμμα το επίμαχο άρθρο θα διαβάσουμε να αναφέρει: «η θητεία των διοικητικών συμβουλίων (παρατείνεται) εφ΄ όσον έχει λήξει ή λήξει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφόσον εν τω μεταξύ δεν έχουν διενεργηθεί ή δεν διενεργηθούν, σύμφωνα με το άρθρο 89 του παρόντος ή 45 του ν. 4778/2021 (Α΄26), αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων, παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της, έως τις 31/10/2021».  

Για το θέμα μιλήσαμε τις πρώτες απογευματινές ώρες με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Γιώργο Κουλόπουλο, ζητώντας του να μας πει το σκεπτικό της απόφασης και τι άλλαξε την τελευταία στιγμή. Ο κ. Κουλόπουλος μας είπε ότι το Σάββατο 26/6/2021 στην Αθήνα στη Γ.Σ. της ΕΠΟ μίλησε με παράγοντες και προέδρους Ενώσεων οι οποίοι δεν συμφωνούσαν να γίνονται εκλογές με λίγα σωματεία, αυτά που ήταν δηλαδή εγγραμμένα στο Αθλητικό μητρώο μόνο ως 31/12/2020. Επίσης έμαθε από την ΕΠΣ Σερρών ότι άλλαξε την ημερομηνία των εκλογών γιατί το ζητούσαν με αίτημά τους σωματεία. Για το λόγο αυτό και για να δοθεί δυνατότητα σε περισσότερα σωματεία να ψηφίσουν ζήτησε στο Δ.Σ. να παρθεί απόφαση αναβολής των εκλογών.

Στην τοποθέτησή μας όπου πουθενά δεν αναφέρεται ότι αν οι εκλογές πάνε αργότερα  θα μπορούν να ψηφίσουν και τα άλλα σωματεία που στην πορεία θα εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ μας είπε ότι τον διαβεβαίωσαν στην Αθήνα ότι αυτό θα γίνει. Μάλιστα αυτή του η απόφαση που ελήφθη στην Αθήνα, δεν έγινε για να καθίσει ακόμη τρεις μήνες στην προεδρική καρέκλα.    
Τέλος στην ερώτηση μήπως φοβάται ότι η πλειοψηφία των 11 σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν  είναι με την πλευρά του, μας απάντησε ότι είναι σίγουρος πως οι εκλογές και την Τετάρτη 30/6/2021 να γινόταν θα τις κέρδιζε η παράταξή  του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην πρόσκληση που στάλθηκε στα μέλη του Δ.Σ. για να παραβρεθούν στο Δ.Σ. το βράδυ 21.00 της 28ης/6/2021 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης (Κανόνι), σαν θέματα ημερήσιας διάταξης είχαν:
1. Επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων για ΓΣ 30.6.2021
2. Ενημέρωση για αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης ΕΠΟ
3. Απόφαση για αναβολή αρχαιρεσιών της 30ης .6.2021

Μιλήσαμε και με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μάκη Κουλούρη ο οποίος μας είπε ότι με την υπογραφή τριών συμβούλων (Κουλούρης, Χρυσικόπουλος, Μουζακίτης) στάλθηκε εξώδικο στην ΕΠΣΚ στις 2μ.μ. της Δευτέρας για τους χειρισμούς της αναφέροντας ότι κακώς αναβάλλονται οι εκλογές αφού ήδη έχουν προκηρυχθεί και ότι αυτές είναι κινήσεις που γίνονται κατά παράβαση των διατάξεων, αφού δεν υφίσταται επαρκής δικαιολογία. Με βάση το νόμο τα σωματεία είχαν δικαίωμα ως και πέντε μέρες μετά την προκήρυξη να στείλουν τις ενστάσεις τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο κ. Κουλούρης μας είπε ότι  η παράταξη του ήθελε τη μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση των ομάδων, αλλά δεν μπορούσε με βάση το νόμο να κάνει κάτι τον καιρό που προκηρύχθηκαν. Επίσης ότι το εξώδικο ΔΕΝ έχει να κάνει με τις ομάδες, τις οποίες με χαρά θα ήθελε το δικαίωμα της ψήφου που έχουν να το πραγματοποιήσουν, έχει να κάνει το εξώδικο με τον τρόπο λειτουργίας του προεδρείου που δεν σέβεται τους θεσμούς.

Όσο για το αν γίνουν αργότερα θα μπορεί το εκλογικό σώμα να είναι μεγαλύτερο, μας απάντησε ότι… δεν είδε κάπου αναφορά που να λέει ότι θα έχουν και άλλα σωματεία δικαίωμα ψήφου. Κανείς δεν ξέρει να του απαντήσει σε αυτό. Τι νόημα θα έχει αν γίνουν εκλογές αργότερα και πάλι ψηφίσουν 11 σωματεία (με βάση τα σημερινά δεδομένα).

Τέλος αυτό που επεσήμανε και ζητάει αν το Δ.Σ. ψηφίσει αναβολή είναι…  απάντησε ότι… θα πρέπει η διοίκηση να παραιτηθεί άμεσα και ν με διοικούσα επιτροπή να πάμε σε εκλογές όταν αποφασιστεί νέα ημερομηνία (αν και εφόσον δεν γίνουν την Τετάρτη). 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια