Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΗΜΟΠ «Ν. Μώρος» - Υδραίου: «Τα ναρκωτικά είναι πρόβλημα όλων μας»

ΔΗΜΟΠ
25 Ιουνίου 2021 / 17:12

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μεγάλη σημασία της πρόληψης υπογραμμίστηκε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Δήμαρχος και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης “ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος”, Μερόπη Υδραίου.

“Για να ξεφύγουμε από την ψεύτικη  παρηγοριά που προσφέρουν τα ναρκωτικά, χρειάζεται να αναπτύξουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τη φιλία, τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον περίγυρό μας, και να αναζητήσουμε διεξόδους σε δραστηρίοτητες που στηρίζουν την ζωή” είπε η κ. Υδραίου.

“Δεν είναι ντροπή, πρέπει να τολμάμε να απευθυνόμαστε στους ειδικούς και να ζητάμε βοήθεια, όταν χρειάζεται. Δεν είναι ατομικό πρόβλημα τα ναρκωτικά, είναι πρόβλημα ολόκληρης της κοινωνίας.
Με την πανδημία φάνηκε ακόμα περισσότερο η σημασία της πρόληψης ως στάση ζωής.
Θέλω να ευχαριστήσω το Κέντρο Πρόληψης ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος, για τις δράσεις του και την εξωστρέφεια που επιδεικνύει. Για 24 χρόνια συνεχίζει ανελλιπώς το έργο του, αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες και αντλώντας δύναμη από τη σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει με την Τοπική Κοινωνία.

Στηρίζει την οικογένεια, την σχολική και την ευρύτερη κοινότητα, τους τοπικούς φορείς και όλους τους πολίτες. Υλοποιεί εξειδικευμένα προγράμματα και δράσεις,, και παρέχει δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την ενίσχυση του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου και της οικογένειας. Να ευχαριστήσω επίσης το σύλλογο “ ΣΤΗΡΙΞΗ” που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στον πλευρό της ΔΗΜΟΠ”

Στην συνέντευξη μαζί με την Δήμαρχο, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του συλλόγου “ΣΤΗΡΙΞΗ” Σπύρος Δολιανίτης και η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αννέτα Τζελέντη.