Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα της Μερόπης Υδραίου για τον θάνατο του Φίλη Κορωνάκη

Φίλης Κορωνάκης
25 Ιουνίου 2021 / 15:21

«Οι αγώνες του και η προσωπικότητά του, αποτελούν πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο που μάχεται για την ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το συλλυπητήριο μήνυμα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων:
«Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη τον Φίλη Κορωνάκη, έναν γενναίο πατριώτη, ένα σύμβολο της αντίστασης κατά του ναζισμού, έναν ασυμβίβαστο υπερασπιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο αείμνηστος Φίλης Κορωνάκης, μέχρι το τέλος της πολυκύμαντης διαδρομής του, υπερασπίστηκε με θάρρος, γενναιότητα και κόστος τις αρχές και τις ιδέες του.
Διαπνεόμενος από υψηλές  ηθικές αξίες, δεν πρόδωσε ποτέ τις δημοκρατικές του αρχές  και αντιμετώπισε με τόλμη και παλληκαριά συνεχόμενες καταδίκες, επαναλαμβανόμενες φυλακίσεις και εξορίες.

Οι αγώνες του και η προσωπικότητά του, αποτελούν πηγή έμπνευσης  για κάθε άνθρωπο που μάχεται για την ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στην οικογένειά του, στους συναγωνιστές του και στους δικούς του ανθρώπους, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια και εύχομαι η στάση ζωής του να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές».