Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Μάντζαρος» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής! (video - pics)

Μάντζαρος
21 Ιουνίου 2021 / 21:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μαντζαρος», τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, η οποία γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε 21 Ιουνίου.

Το μουσικό σώμα πραγματοποίησε συναυλία στο εξωτερικό περιστύλιο των Ανακτόρων Αρχαγγέλου Μιχαήλ & Αγίου Γεωργίου υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη και με έργα των G. Bizet, Ν. Χ. Μάντζαρου, Contran Tampe, Ferdinand Herold, Dimitri Shostakovich, Jan Ban der Roost, Elton John, Leonard Bernstein και Νικου Φαρουγγια.











Η Φιλαρμονική «Μαντζαρος», με πρωτοβουλία του Αρχιμουσικού της Σωκράτη Άνθη, ήταν η πρώτη που καθιέρωσε στην Κέρκυρα τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, για πρώτη φορά από το 2014 (σημειώνεται ότι παγκοσμίως ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί, ήδη από το 1982) και αυτό είναι κάτι που συνεχίζεται έως και σήμερα αδιάκοπα).



Εκ μέρους του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής ο πρόεδρος Ιωάννης Τριβυζάς σημειώνει: «Γιορτάσαμε με το αγαπημένο μας κοινό την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, με τον καλύτερο τρόπο, κάτω από τους ήχους υπέροχων και ρομαντικών μελωδιών των πιο σπουδαίων Συνθετών.

Η «Μαντζαρος» πρωτοστάτησε και φέτος στον εορτασμό της παγκόσμιας Μουσικής, σε μια ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για την Κέρκυρα, αφού η ιστορία της, το παρόν και το μέλλον της, διαπαιδαγωγείται μέσα στους ήχους της Μουσικής.
Η Μουσική είναι έννοια συνυφασμένη με την ύπαρξη, τον πολιτισμό και την υπόσταση του τόπου μας, γενιές και γενιές τώρα.

Ευχαριστούμε, τον Αρχιμουσικό μας κ. Σωκράτη Άνθη, τον αν. Αρχιμουσικό μας κ. Σπυρο Ρούβα, όλους τους Μουσικούς μας και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους απόψε και ευχόμαστε να γιορτάζουμε και του χρόνου και να έχουμε υγεία όλοι μας!»