Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πειραματικά σχολεία: Συντονισμός στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Πειραματικά σχολεία
18 Ιουνίου 2021 / 16:32

Ενημέρωση και συντονισμός ενεργειών για την έναρξη λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων στα Ιόνια Νησιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδρίασε Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης η Περιφερειακή Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΠΠΣ) Ιονίων νήσων, με θέμα: «Ενημέρωση και Συντονισμός ενεργειών για την έναρξη λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων Ιονίων Νήσων».

Στη συνεδρίαση μετείχαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής, ενώ κλήθηκαν να παραστούν και οι διευθυντές των νέων Πειραματικών Σχολείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν η Προϊσταμένη του 14ου Πρότυπου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας κ. Π. Πέζαρου, ο Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Λυκείου Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Πολίτης, ενώ ζήτησε να παρέμβει (και έγινε δεκτό το αίτημά της) για μικρό χρονικό διάστημα στην έναρξη της συνεδρίασης η διευθύντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μ. Κοσκινά.

Τονίστηκε ότι στα Πειραματικά Σχολεία εγγράφονται μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες «μετεγγράφονται» από το σχολείο αρχικής εγγραφής τους. Επίσης, συζητήθηκαν τόσο το θέμα της διαδικασίας της κλήρωσης όσο και θέματα που σχετίζονται με αυτήν, όπως ο ίσος αριθμός αγοριών και κοριτσιών ανά τάξη, η συμπλήρωση αριθμού μαθητών/τριών από αποχωρήσεις και δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις και διευκρινίσεις.

Στη συνεδρίαση παρενέβη ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) του Υπουργείου Παιδείας καθηγητής κ. Γεώργιος Τόμπρας, ο οποίος ανέλυσε τον σκοπό της ίδρυσης των Πειραματικών Σχολείων στα Ιόνια Νησιά, και παρουσίασε τα οφέλη από τη λειτουργία τους.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να εκφράζουν την πεποίθηση τους ότι η λειτουργία των πρώτων Πειραματικών Σχολείων στα Ιόνια Νησιά θα αναβαθμίσει το επίπεδο της προσφερόμενης εκπαίδευσης και θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών/τριών και στην ανάδειξη του έργου των εκπαιδευτικών.