Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος ο Νέος 2017, ο Σπύρος Κρεμόνας στον Όλυμπο

ΕΠΣΚ
18 Ιουνίου 2021 / 16:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 2017 έγινε η εμφάνιση του «Νέου 2017» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα με το παλιό στέλεχος της ομάδας του Ολύμπου Σπύρο Κρεμόνα

να είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας. Γεγονός είναι ότι μαζί του είχε πολλά στελέχη του Ολύμπου, ανθρώπους που τον υπηρέτησαν, ενώ και οι επιλογές παικτών σε πολλές περιπτώσεις ήταν τέτοιες που είχαν σχέση με την ομάδα, αφού είχαν φορέσει τη φανέλα της. Η όλη κατάσταση ακούστηκε ότι έγινε λόγω διαφωνίας με την τότε διοίκηση της ομάδας και για τον λόγο αυτό η ομάδα είχε σαν πλήρες όνομα το Νέος Όλυμπος.

Με την αλλαγή της διοίκησης, υπήρξε επαφή με τη διοίκηση του Νέου και προτροπή να αλλαχθεί το όνομα και να μην περιλαμβάνει το «Όλυμπος» κάτι που σεβάστηκε η διοίκηση του νέου και το άλλαξε σε Νέος Κέρκυρα 2017.

Από κει και πέρα με τη μεσολάβηση φίλων του Ολύμπου υπήρξε επαφή ώστε να βρεθεί κοινή συνισταμένη και να διαλυθεί ο Νέος, με στελέχη και ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στον Όλυμπο. Οι επαφές αυτές ευδοκιμήσαν πριν από λίγες μέρες, όταν δόθηκαν τα χέρια και ελήφθησαν αποφάσεις, ουσιαστικά για την επόμενη μέρα στα δυο σωματεία. Ο Όλυμπος δεν είχε να αλλάξει κάτι από την πορεία 87 χρόνων που έχει, με δικές του εγκαταστάσεις, δεύτερη ομάδα τη Θύελλα, ακαδημίες και ένα πολύ δυνατό όνομα στην Ελλάδα, γι’ αυτό και η διοίκηση κάθισε στο τραπέζι να μιλήσει έχοντας απέναντι ανθρώπους που έχουν στο παρελθόν υπηρετήσει και βοηθήσει σε δύσκολες εποχές την ομάδα από διοικητικό πόστο.

Υπήρξε η ανάγκη της «ένωσης» των δυνάμεων του Ιστορικού, η λύση βρέθηκε και ένας νέος δρόμος ανοίγεται για το σωματείο. Ο Νέος 2017 διαλύεται και δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, ο πρόεδρος  Σπ. Κρεμόνας θα πάρει πόστο στην ομάδα, ενώ ζητήθηκε και από όποιους ποδοσφαιριστές το επιθυμούν, αλλά και από τον προπονητή του Νέου 2017, Μιχάλη Κονισπολιάτη, να ενταχθούν στην ομάδα.
Λεπτομέρειες για το θέμα του Νέου θα συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ. τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Να επισημάνουμε ότι το ΔΣ έχει ήδη πάρει απόφαση να πορευτεί την επόμενη χρονιά με προπονητή τον Τ. Βενέτη, ο οποίος ήταν στην ομάδα από τον Νοέμβριο, ενώ μένει το τυπικό μέρος της συμφωνίας, αφού παρακολουθώντας μια σχολή προπονητών για αναβάθμιση του διπλώματός του, ήταν εκτός Κέρκυρας και για αυτό δεν έχει γίνει η τυπική συνάντηση με το ΔΣ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια