Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών σε προπονητές

Πρώτες βοήθειες
18 Ιουνίου 2021 / 15:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το συγκλονιστικό περιστατικό με την κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν στον αγώνα Δανίας - Φιλανδίας,

θορύβησε τους πάντες, έστω και αν και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά και στην Ελλάδα.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής σώθηκε χάρη στην άμεση ανταπόκριση συμπαικτών, διασωστών και γιατρών, οι οποίοι ήξεραν πώς να του κάνουν ανάνηψη. Αυτό έδωσε το ερέθισμα στην πολιτεία να προχωρήσει σε νέο σχέδιο νόμου, στο οποίο θα συμπεριληφθεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε συναναστρέφεται στενά με τους αθλητές, όχι μόνο σε επίσημους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις, θα έχει σαν απαραίτητο εφόδιο «δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών».

Στο άρθρο 36 παρ. 2 που αναφέρει «αναγγελία της άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή προς την ΓΓΑ» στα δικαιολογητικά, για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται αυτό το «δίπλωμα», με συνέπεια από δω και πέρα μόνο οι προπονητές με τις συγκεκριμένες γνώσεις να έχουν δικαίωμα να προπονούν.

Υπάρχει ήδη συμφωνία με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Ν. Παπαευθυμίου και ειδική ομάδα από γιατρούς για να δοθεί πιστοποίηση “Safe In Sports”  με σεμινάρια που θα γίνουν σε 150 σταθμούς του ΕΚΑΒ. Σε αυτά θα πηγαίνουν γκρουπ 8 ατόμων ώστε να πιστοποιηθούν σαν εκπαιδευτές – διασώστες τουλάχιστον 1.000 άτομα.
Στα σεμινάρια θα υπάρχουν ενότητες για Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση,

Επείγουσες καταστάσεις και Τραυματιολογία και Περιεχόμενα φαρμάκων.
Άμεσα θα υπάρξει και ενημερωτική ιστοσελίδα, ενώ στο σχεδιασμό βρίσκονται συζητήσεις της Καρδιολογικής Εταιρείας για να αναλάβει την εκπαίδευση ατόμων που πρέπει να έχουν γνώσεις χρήσης Εξωτερικού Απιδινωτή.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια