Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή συμπαράστασης από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων του 14ου Πειραματικού Σχολείου

Πειραματικά
17 Ιουνίου 2021 / 12:26

Στηρίζουν το αίτημα 5 οικογενειών για κατ΄ εξαίρεση εγγραφή στο 14ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κέρκυρας

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Πειραματικού Σχολείου:
Με μεγάλη μας χαρά στις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους ενημερωθήκαμε από την διεύθυνση του σχολείου μας ότι πλέον το 14ο Νηπιαγωγείο μας γίνεται Πειραματικό. Η επιλογή αυτή προέρχεται από δουλειά χρόνων των Νηπιαγωγών μας και δίνει νέες ακόμα καλύτερες προοπτικές και δυνατότητες για βελτίωση και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του Νηπιαγωγείου μας, που σημαίνει κατ’ επέκταση άμεσο όφελος για τους μικρούς μαθητές που θα φοιτούν σε αυτό.

Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 14ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Κέρκυρας μόνο με χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση θα μπορούσαμε να βλέπουμε την συγκεκριμένη εξέλιξη και για αυτό το λόγο εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Όμως η ξαφνική γνωστοποίηση για τον χαρακτηρισμό του σχολείου μας ως Πειραματικό, σε συνδυασμό με την ελλιπή μετέπειτα ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς και γονείς, δημιούργησε ανησυχία αλλά και απίστευτο
μπέρδεμα με τις εγγραφές των μαθητών και, όπως είναι λογικό, αντιδράσεις και ανασφάλεια σε κάποιους γονείς και μαθητές των σχολικών μας μονάδων.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, μία ομάδα 10 γονέων (5 οικογενειών), των οποίων θίγεται άμεσα η οικογενειακή τους ισορροπία αλλά και ο προγραμματισμός, αφού τα προνήπια τους έχουν αδέρφια στο 14ο Δημοτικό, αλλά ο νόμος δεν προβλέπει για αυτούς κάποια προτεραιότητα, υπέβαλλαν αίτημα για εγγραφή των μικρών τους κατ’ εξαίρεση στο 14ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί εδώ σε μία οικογένεια από αυτές, της οποίας η μικρή μαθήτρια προέρχεται από τμήμα ένταξης του Νηπιαγωγείου μας και δεν πρέπει να αλλάξει περιβάλλον, ενώ ο μικρός της αδερφός πρέπει να εγγραφεί στα Προνήπια.

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 14ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Κέρκυρας συμπαραστεκόμαστε σε αυτές τις πέντε (5) οικογένειες και ζητάμε να εξεταστεί ο τρόπος ώστε οι πέντε αυτοί μαθητές και μαθήτριες που ζητούν να εγγραφούν στο 14ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο μας, και μόνο επειδή έχουν ήδη αδέλφια που φοιτούν στο Δημοτικό μας (14ο Δημοτικό) να επιλεγούν κατ’ εξαίρεση και να μπορέσουν να εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο μας.

Όλα τα παραπάνω ζητούνται με δεδομένο ότι σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην λειτουργία του νέου σχολείου. Η κατ’ εξαίρεση αυτή εγγραφή, ζητείτε μόνο για την φετινή χρονιά, μόνο για τις συγκεκριμένες οικογένειες, χωρίς να επηρεάζει τον συνολικό αριθμό των εισακτέων παιδιών στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο (προβλεπόμενος αριθμός +5) αλλά και χωρίς αυτά τα παιδιά να έχουν το δικαίωμα μετά το πέρας των σπουδών τους στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο να εγγραφούν στο Πειραματικό Δημοτικό κατά προτεραιότητα αφού αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την αρχική τους απαίτηση να μην χωριστούν τα παιδιά τους.

Το παραπάνω αίτημα έχει σκοπό τη διευκόλυνση και μόνο της οικογενειακής καθημερινότητας η οποία έχει πληγεί έντονα το τελευταίο διάστημα.

Με εκτίμηση.
Για τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 14ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Κέρκυρας.
Ο Πρόεδρος Αντώνης Χονδρογιάννης 
Η Γ. Γραμματέας 
Ελευθερία Δημοπούλου