Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίτημα 10 γονέων του 14ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας

Πειραματικό
17 Ιουνίου 2021 / 09:15

Ζητούν να εισαχθούν στο 14ο Πειραματικό Δημοτικό τα μικρότερα αδέλφια των παιδιών τους για την παρούσα σχολική χρόνια εφόσον η μη αποδοχή τους δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα παρά όφελος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διευκρινιστική επιστολή σχετικά με προηγούμενο αίτημα που δημοσιοποιήσαν πρόσφατα και μέσω του enimerosi.com, από δέκα οικογένειες μαθητών του 14ου Δημοτικού Σχολείου, που αιφνιδιάστηκαν με τον ορισμό του ως Πειραματικό. Οι γονείς που υπογράφουν τονίζουν ότι δεν μιλούν για λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων, αν και ελπίζουν να έχουν τη στηριξή του.

Με το παρόν έγγραφο, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η προηγούμενη επιστολή μας όπου ζητάμε τα μικρότερα αδέλφια των παιδιών μας να φοιτήσουν στο ίδιο σχολείο που έχει χαρακτηριστεί ως πειραματικό εκ των υστέρων χωρίς κάποια ενημέρωση, δεν εκπροσωπεί ούτε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά ούτε άλλους γονείς του σχολείου μας.

Την επιστολή την συντάξαμε οι πέντε οικογένειες που φοιτούν τα μεγαλύτερα μας παιδιά στο 14ο δημοτικό και  ενώ είχαμε ολοκληρώσει την εγγραφή των μικρότερων παιδιών μας στο 14ο νηπιαγωγείο, όταν χαρακτηρίστηκε ως πειραματικό ακυρώθηκαν οι εγγραφές τους.

Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν είμαστε αρνητικοί στο θεσμό του πειραματικού σχολείου αλλά στο ότι ενημερωθήκαμε αφού είχαν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των μικρότερων παιδιών μας στο 14ο νηπιαγωγείο.

Το μόνο μας αίτημα είναι να εισαχθούν τα μικρότερα αδέλφια των παιδιών που φοιτούν στο  14ο Δημοτικό (5 νήπια) για την παρούσα σχολική χρόνια εφόσον η μη αποδοχή τους δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα παρά όφελος, τόσο στις οικογένειες όσο και στη σχολική διαδικασία.

Είναι δίκαιο, εφόσον η διαδικασία χαρακτηρισμού ως πειραματικού του Νηπιαγωγείου έγινε βεβιασμένα, με συνέπεια να αδικηθούν οι συγκεκριμένοι μαθητές και οι γονείς τους, να εξασφαλιστούν οι θέσεις τους που ήταν δεδομένες πριν από ένα μήνα. 

Ελπίζουμε και στην στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κέρκυρας.

 
Με εκτίμηση

Ελένη Λιτσαρδοπούλου                   
Ιωάννης Ρωμαντζάς
Λουκία Μαρία Μουρίκη     
Σπυρίδων Καποδίστριας
Εφη Ραϋμόνδη                   
Κωνσταντίνος Πανάρετος
Κυριακή Παπαδοπούλου  
Θωμάς Ευαγγελίδης
Υλλε Μέρα
Ντιτραν Μέρα