Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Εκκίνηση» για το θέμα του πάρκινγκ στην Κάτω Πλατεία

Πάρκινγκ
16 Ιουνίου 2021 / 19:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παράταξη της «Εκκίνησης», με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα

με το κλείσιμο του πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας. Αναφέρει αναλυτικά:
«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με έκπληξη τα γεγονότα που αφορούν το κλείσιμο του πάρκινγκ στην κάτω πλατεία. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει ζητήσει από το 2019 συγκεκριμένα έγγραφα προκειμένου να υπάρξει η αδειοδότηση του χώρου.

Η Δημοτική Αρχή δύο ολόκληρα χρόνια δεν κατέθεσε ποτέ τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να κλείσει ο χώρος. Η παραπάνω εξέλιξη προκαλεί έντονες ανησυχίες, καθώς συνεχώς μειώνονται οι θέσεεις στάθμευσης πέριξ της Παλιάς Πόλης.

Πιο συγκεκριμένα χάθηκε ο χώρος που ήταν απέναντι από τη λαϊκή, στο όνομα της δημιουργίας θεάτρου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ και ο παραλιακός χώρος της Σπηλιάς απειλείται, καθώς εκεί θα γίνουν έργα για την δημιουργία της νέας μαρίνας. Το συμπέρασμα είναι ότι με την υφιστάμενη Δημοτική Αρχή (Υδραίου – Νεράντζης), συνεχώς μετράμε απώλειες θέσεων στάθμευσης, ενώ ταυτόχρονα δεν προστίθεται καμία δημιουργώντας ασφυκτικό πλαίσιο για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Παλιάς Πόλης.

Επιπλέον το πρόβλημα που δημιουργείται αφορά όλους τους Κερκυραίους πολίτες, οι οποίοι εισέρχονται στο κέντρο της πόλης, προκειμένου είτε να διεκπεραιώσουν διάφορες υποθέσεις τους, είτε απλώς για να το επισκεφθούν.   

Η Εκκίνηση άμεσα θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, γιατί η υποβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή».