Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπάσκετ: Με Αλεξίου στο τιμόνι η ΓΕΚ και στόχο την άνοδο

ΕΣΚΑΒΔΕ
15 Ιουνίου 2021 / 17:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν από δύο χρόνια, έγινε μία μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει η Γυμναστική Ένωση Κέρκυρας στα πρωταθλήματα μετά από 11 χρόνια απουσίας.

Με πρωτεργάτη και ψυχή της κίνησης τον Ηλία Χατζή, τον ακούραστο εργάτη του κερκυραϊκού μπάσκετ, μπήκε το νερό στο αυλάκι και η επιστροφή έγινε πράξη, με τη ΓΕΚ να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά δυστυχώς λόγω covid-19 διεκόπη δύο φορές μέσα στο 2020 και δεν ξεκίνησε ξανά.
Η ΓΕΚ χτίστηκε με στόχο την άνοδο και να πρωταγωνιστήσει, έχοντας σαν πρόεδρο τον Ι. Νικήτα, μέχρι πρόσφατα και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας κρίκετ, με τη μεγάλη μορφή του κερκυραϊκού μπάσκετ Χρήστο Ρέγγη να είναι ο τεχνικός διευθυντής.

Γεγονός είναι ότι αυτή την προσπάθεια την είδαν με καλό μάτι πολλοί καλαθοσφαιριστές του νησιού και μόνοι τους ζητούσαν να ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας. Έτσι με πλούσιο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό η ΓΕΚ είναι έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδό της, ελπίζοντας αρχικά να υπάρχει υγεία και να μην έχουμε τις διακοπές, που δυο χρονιές δεν της έδωσαν το δικαίωμα να φτάσει στο τέρμα.

Έχοντας αυτό σαν μοναδικό στόχο προσπαθεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, όμως έκανε μια σημαντική κίνηση με την πρόσληψη του προπονητή Σπύρου Αλεξίου που θα κάθεται στον πάγκο της. Ενός έμπειρου κόουτς που τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στον πάγκο του Πρωτέα Ηγουμενίτσας και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις. Μάλιστα έφερε τον Πρωτέα στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, κάτι που δείχνει τις γνώσεις, τις  δυνατότητες και την ποιότητά του.

Με αυτήν την κίνηση η ΓΕΚ ουσιαστικά στέλνει το μήνυμα ότι υπάρχει ένας και μοναδικός στόχος για τη νέα σεζόν και είναι η άνοδος στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο χρόνος θα δείξει και θα δικαιώσει τις επιλογές της διοίκησης.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια