Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΠΣΚ

Τοπικά πρωταθλήματα
14 Ιουνίου 2021 / 16:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκλογές της ΕΠΣΚ που θα γίνουν στο τέλος του μήνα απασχολούν το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, που δεν θα έχει λόγο ουσιαστικά,

αφού 11 ομάδες έχουν δικαίωμα ψήφου και 35 δεν έχουν. Και αυτό γιατί με το νέο αθλητικό νόμο τα πράγματα άλλαξαν και η «Αθλητική αναγνώριση»  από την ΓΓΑ είναι απαραίτητη για να έχει δικαίωμα ψήφου ένα σωματείο.

Δυστυχώς από το νησί, καμιά ομάδα από τις τρεις της Γ΄ Εθνικής δεν μπορεί να ψηφίσει και από την αμέσως επόμενη κατηγορία, την Α1 μόλις τρεις ομάδες, ενώ οκτώ είναι από την Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Ακούστηκε ότι θα δοθεί παράταση ως το τέλος Σεπτέμβρη για τις Ενώσεις που θα πάνε σε εκλογές, έτσι ώστε και άλλα σωματεία να αποκτήσουν το δικαίωμα, αλλά αυτό δεν θα ισχύσει για την δική μας, αφού οι εκλογές έχουν προκηρυχθεί.

Εμείς έχουμε τονίσει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας ότι επειδή η παράταση για κατάθεση δικαιολογητικών από τους συλλόγους για να πάρουν αθλητική αναγνώριση είναι ως 30/6 και ώσπου να ελεγχτούν οι φάκελοι και τακτοποιηθούν οι ομάδες, πάμε για 30/11, καλό θα ήταν ο Λ. Αυγενάκης ή να δώσει τη δυνατότητα στα σωματεία που μετείχαν στα πρωταθλήματα να ψηφίσουν ή να δώσει δυνατότητα να αναβληθούν και να γίνουν οι εκλογές αργότερα. Μάλιστα Δευτέρα 14/6  απόγευμα είχαν εκλογές στην ΕΠΣ Πειραιά με δικαίωμα ψήφου 36 από τα σχεδόν 80 ενεργά.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος εκλογής, αυτός του ενιαίου ψηφοδελτίου, όπου θα γίνει για πρώτη φορά και πλέον τα σωματεία θα επιλέγουν πρόσωπα και όχι συνδυασμό.
Έτσι οι αρχαιρεσίες της Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 της ΕΠΣΚ, σύμφωνα με τον νέο Αθλητικό νόμο θα πραγματοποιηθούν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι εκπρόσωποι των σωματείων που θα ψηφίσουν, μπορούν να βάλουν ξεχωριστά σταυρό για όποιον Υποψήφιο Πρόεδρο υπάρχει και ξεχωριστά τους σταυρούς στους Υποψήφιους για Τακτικά μέλη της Διοίκησης και της Εξελεγκτικής επιτροπής.

Οι ως τώρα ενδείξεις μιλάνε για υποψηφίους προέδρους, τον νυν Γιώργο Κουλόπουλο και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μάκη Κουλούρη. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε επίσημα όλες τις υποψηφιότητες, γνωρίζουμε αρκετά ονόματα ως τώρα, αλλά ανεπίσημα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια