Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση δασκάλων με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας

ΣΕΠΕ
14 Ιουνίου 2021 / 11:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση

είχαν την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (ΣΕΠΕ),  οι οποίοι τον ενημέρωσαν για θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν και Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων καθώς και Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων της Νότιας Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ σε ανακοίνωσή του, «ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας αναγνωρίζοντας την προσφορά των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα διεκδικεί οτιδήποτε συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και του νομικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να κατανέμονται τα χρήματα έως 3.000 ευρώ  στα σχολεία και ως 6.000 ευρώ στη σχολική επιτροπή για επισκευαστικές παρεμβάσεις με βάση την ΚΥΑ 13.172/1995. Επίσης, συμφωνήθηκε να καθοριστεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το ποσοστό της κατανομής των κονδυλίων για λειτουργικές ανάγκες στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος στο πλαίσιο της εδραίωσης μιας καλής συνεργασίας, της ιεράρχησης των αναγκών των σχολικών μονάδων και του προγραμματισμού δράσεων, δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο την ίδρυση του Ειδικού Σχολείου Νότιας Κέρκυρας. Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο την απόλυτη διαφωνία του με πιθανό κλείσιμο σχολικών μονάδων και κύματος συγχωνεύσεων σχολείων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών της Νότιας Κέρκυρας.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν η συνάντηση να επαναληφθεί  και να υπάρχει η αναγκαία επικοινωνία πάνω στα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου».