Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Tο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάνω Πλατεία, έγινε το Σάββατο (12/6)

ΚΝΕ
13 Ιουνίου 2021 / 18:01

Σε κάθε γωνιά της πλατείας, τα τραγούδια των μαθητικών σχημάτων μετέδωσαν το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο αγώνας είναι πράγματι «ανάσα» που δίνει ελπίδα για την ζωή που διεκδικούμε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με το σχετικό της Οργάνωσης Κερκύρας, μαθητές, φοιτητές και νέοι Κερκυραίοι συμμετείχαν κι έδωσαν τον δικό τους «τρόπο» στην οργή μέσα από την μεγάλη γιορτή των μαθητών της ΚΝΕ στην Πάνω Πλατεία.

Το ενδιαφέρον τράβηξε η έκθεση με τίτλο «Τι σημαίνει για σένα πόλεμος;», όπου μαθητές κάθε ηλικίας έγραψαν τα δικά τους αντιπολεμικά μηνύματα, ενώ έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης.

Στην έκθεση με τίτλο «Το σχολείο και η μόρφωση που έχουμε ανάγκη», μαθητές και φοιτητές έπαιξαν παιχνίδια λέξεων και διακωμώδησαν την φετινή κατάσταση με την τηλεκπαίδευση, τα κλειστά σχολεία και όσα δεν έγιναν από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση «Πες 10 πράγματα που έκανε το Υπουργείο Παιδείας φέτος για την προστασία των μαθητών από την πανδημία», η δημοφιλέστερη απάντηση ήταν «τίποτα», ενώ ακολούθησαν οι απαντήσεις «μοίρασε παγουρίνια», «αύξησε τους μαθητές σε κάθε τάξη», «κατηγόρησε τους μαθητές ως υπεύθυνους για την διασπορά του ιού». 


Το Μαθητικό Φεστιβάλ έκλεισε με όμορφη συναυλία, που είχαν προετοιμάσει μαθητές και φοιτητές. Σε κάθε γωνιά της πλατείας, τα τραγούδια των μαθητικών σχημάτων μετέδωσαν το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο αγώνας είναι πράγματι «ανάσα» που δίνει ελπίδα για την ζωή που διεκδικούμε. Ο κόσμος χειροκρότησε τους νέους καλλιτέχνες και η δημιουργική διάθεση συνεχίστηκε με αυτοσχέδιο καραόκε πάρτι.

Ξεχωριστή θέση στο Μαθητικό Φεστιβάλ είχε η γωνιά των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων της ΚΝΕ. Βίντεο και φωτογραφίες από προηγούμενα διήμερα, καθώς και μια κατασκηνωτική σκηνή, ανέδειξαν την αξία των αντιιμπεριαλιστικών διημέρων που φέτος κλείνουν 30 χρόνια ζωής. Με την ανυπομονησία να χτυπά κόκκινο, οι μαθητές έδωσαν ραντεβού στην Μυτιλήνη στις 9-11 Ιούλη, στο μεγάλο 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ!