Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρπαξαν σημαία και καρέκλα της αντιπεριφέρειας - Μήνυση από την Μελίτα Ανδριώτη

Μελίτα Ανδριώτη
11 Ιουνίου 2021 / 12:09

Παράνομη υποστολή και αρπαγή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το κτίριο της Π.Ε. Κέρκυρας από διαδηλωτές-απεργούς κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης της 10ης Ιουνίου 2021 στην Κέρκυρα, καταγγέλλει η Μ. Ανδριώτη.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων). Yποστολή και αρπαγή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διαδηλωτές-απεργούς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, στην Κέρκυρα, ημέρα απεργίας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (επί της οδού Σαμάρα), όπως καταγγέλλει η Αντιπεριφέρεια Π.Ε.Κέρκυρας.

Η απαράδεκτη αυτή πράξη συνοδεύτηκε και από αρπαγή καρέκλας από την Αίθουσα Συνεδριάσεων του δευτέρου ορόφου του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, ενώ συνοδεύτηκε από φωνές και συνθήματα ότι η σημαία και η καρέκλα έχουν θέση στον κάδο σκουπιδιών, όπου τελικά τα τοποθέτησαν οι διαδηλωτές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη, ενημέρωσε άμεσα την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για το επεισόδιο και κατόπιν συνεννόησης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για προσβολή δημοσίου συμβόλου και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και μάλιστα δημόσιας αρχής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας . Η προσβολή του συμβόλου της Ευρωπαϊκής σημαίας συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη (άρθρο 191Α του Ποινικού Κώδικα – Ν. 4619/2019) και θίγει την ευρωπαϊκή ταυτότητα των Κερκυραίων πολιτών.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επισημαίνει: «Η σημαία δεν αποτελεί απλώς αντικείμενο, αλλά ιερό σύμβολο που εκφράζει την αξία της ενότητας και της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών και λαών και απαιτεί τον σεβασμό και την τιμή. Κοσμεί όλα τα κτίρια της χώρας μας. Η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων είναι σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της νομιμότητας και του σεβασμού των εθνικών και ευρωπαϊκών συμβόλων».