Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδατοσφαίριση: Πάλεψαν όλα τα παιχνίδια οι κορασίδες του ΝΑΟΚ

Πρωτάθλημα Κορασίδων Κ15
09 Ιουνίου 2021 / 13:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Πολλές φορές η συμμετοχή και ο αγώνας είναι τίτλος τιμής για ένα σωματείο. Αυτό μπορούμε να γράψουμε και για τις κορασίδες του ΝΑΟΚ

που βρέθηκαν στην Αθήνα στα τελικά του πρωταθλήματος και «έπεσαν» μαχόμενες.

Οι δυσκολίες της προετοιμασίας ήταν πολλές για τον προπονητή Σπύρο Καρδόνα και τα κορίτσια, όπως και οι συνθήκες, αφού δεν υπάρχει στη ΒΔ Ελλάδα άλλο σωματείο ώστε να δώσουν κάποια φιλικά και να μπουν στο πνεύμα των αγώνων.

Αντίθετα με τις αντιπάλους τους, που έχουν εμπειρίες από μικρές, αφού από τα δέκα σωματεία της τελικής φάσης τα έξι πρώτα είναι από την Αττική.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στα κορίτσια για τη μαχητικότητά τους, για την ποιότητά τους, έστω και αν έχασαν τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν και να σημειώσουμε ότι ηλικιακά θα παίξουν στην ίδια κατηγορία και την επόμενη σεζόν. Να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα καθώς επιβλήθηκε στον τελικό με 7-3 επί του ΝΟ Βουλιαγμένης.
 
Τα αποτελέσματα
 
ΝΕ Πατρών - ΓΣ Ηλιούπολης 6-8
ΝΑΟΚ - Νηρέας Χαλανδρίου 10-16
ΝΟ Βουλιαγμένης - ΝΕ Πατρών 11-5
ΓΣ Ηλιούπολης - ΝΑΟ Κέρκυρας 15-10
ΝΑΟΚ - ΝΟ Βουλιαγμένης 3-9
Νηρέας Χαλανδρίου - ΓΣ Ηλιούπολης 13-6
ΝΕ Πατρών - ΝΑΟΚ 11-6
ΝΟ Βουλιαγμένης - Νηρέας Χαλανδρίου 8-5
 
Βαθμολογία
 
ΝΟ Βουλιαγμένης                 12
Νηρέας Χαλανδρίου              9
ΓΣ Ηλιούπολης                      6
ΝΕ Πατρών                            3
ΝΑΟ Κέρκυρας                       0
 
Τελική κατάταξη
 
1. Ολυμπιακός
2. ΝΟ Βουλιαγμένης
3. Εθνικός Πειραιά
4. Νηρέας Χαλανδρίου
5. ΑΝΟ Γλυφάδας
6. ΓΣ Ηλιούπολης
7. ΠΑΟΚ
8. ΝΕ Πατρών
9. ΝΑΟΚ
10. ΝΟ Χανίων.
 
Ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Καρδόνας δήλωσε: «Παρότι κληθήκαμε την τελευταία στιγμή να καλύψουμε τη 10 θέση στη τελική φάση του πρωταθλήματος κορασίδων, χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί, καταφέραμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Στόχος μας υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν η αποκόμιση εμπειριών και παραστάσεων από το top επίπεδο, παίζοντας με τις καλύτερες.

Τα κορίτσια λοιπόν, έχοντας «μεγαλώσει» αθλητικά, γύρισαν γεμάτες εμπειρίες, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή τους και την επόμενη χρονιά στη τελική φάση του πρωταθλήματος κορασίδων. Θα ήθελα να πω ένα «μπράβο» και ένα «ευχαριστώ» στις αθλήτριές μου για τη συνεργασία και την προσπάθεια τους. Επίσης στους γονείς τους και το σωματείο του ΝΑΟΚ για την οικονομική υπέρβαση που έκαναν αμφότεροι για να υλοποιηθεί αυτή η αποστολή. Εύχομαι αυτή να είναι η αρχή για ένα υπέροχο ταξίδι για τα κορίτσια».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια