Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το Βίδο, λέει ο Σύλλογος Προστασίας της νησίδας

Βίδο
09 Ιουνίου 2021 / 12:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανησυχητικές χαρακτηρίζει τις εξελίξεις, ο Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης του Βίδο, ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες δράσεις πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά και ανησυχία για το μέλλον της νησίδας. «Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας:

1. Με απόφαση(!) του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα λειτουργήσουν και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι παιδικές κατασκηνώσεις οι οποίες ήταν πάντα η ανάσα και ο άγρυπνος φύλακας του Βίδο.

2. Το Βίδο είναι αποκλεισμένο για όσους δεν έχουν σκάφος τουλάχιστον ως τις αρχές Ιουλίου, όταν, στην καλύτερη εκδοχή θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια στη γραμμή με το δημοτικό καΐκι.

3. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, και εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή, είναι να αυξηθεί το εισιτήριο από 2 στα 3 ευρώ.

4. Ο εντεταλμένος σύμβουλος κος Νεράντζης, παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Μαρτίου 2019 για δημοπράτηση συγκεκριμένου χώρου, δηλώνει ότι θα πρέπει να παραχωρηθεί στην εκμισθώτρια εταιρία και η έκταση 1000 τ.μ. (περίπου) που έχει παραδεχτεί ότι έχει καταπατήσει.

Ο Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης του Βίδο, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 4/6, αποφάσισε τα παρακάτω:

I. Να γίνει επίσκεψη και άμεση ενημέρωση από τη Δήμαρχο

II. Να ενημερώσουμε όλους τους βουλευτές του νησιού και να τους εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για τη διαφαινόμενη αποκλειστικά επιχειρηματική χρήση του νησιού.

III. Να συναντηθούμε με φορείς και συλλόγους της Παλιάς Πόλης για το συντονισμό των δράσεών μας.

IV. Να κινηθούμε δικαστικά αν και αυτή τη χρονιά επιχειρήσει η εκμισθώτρια εταιρία την καταπάτηση δημοτικής περιουσίας.

V. Να οργανώσουμε σύντομα επίσκεψη όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου μας στο Βίδο».


Ο Πρόεδρος 
Ιωάννης Κούρκουλος 

Ο Γραμματέας
Ραιδεστινός Γιώργος