Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαραίτητη η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κέρκυρα

Τράπεζα της Ελλάδος
09 Ιουνίου 2021 / 12:12

Αναφορά του βουλευτή Κέρκυρας του κινήματος Αλλαγής στον Υπουργό Οικονομικών

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή).  Σε αναφορά του εγγράφου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος – Παραρτήματος Κέρκυρας προς τον Υπουργό Οικονομικών προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Οι εργαζόμενοι στο έγγραφό τους, διαμαρτύρονται για το επικείμενο κλείσιμο (31/12/2022) του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κέρκυρας καταθέτοντας την αγωνία και τον προβληματισμό τους αλλά και την ξεκάθαρη εναντίωσή τους στην παραπάνω απόφαση. Ο Βουλευτής ανταποκρίθηκε άμεσα στο έγγραφό τους προχωρώντας σε σχετική αναφορά στο αρμόδιο υπουργείο.
«Ζητάμε να διερευνηθεί σε βάθος αυτήν την υπόθεση, καθώς μοιάζει να είναι μια απόφαση που έχει παρθεί χωρίς να λάβει υπόψη της στοιχειώδη τραπεζικά κριτήρια», δήλωσε ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην πληγωμένη οικονομία του νησιού μας. Αντί να αναβαθμιστεί το κατάστημα της Κέρκυρας, που αποδεδειγμένα παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων, μεγάλο όγκο εργασιών, κλείνει οριστικά. Η πολιτεία διαπράττει ακόμα ένα έγκλημα κατά της Κέρκυρας, όταν δεν θίγει άλλες περιοχές που αναβαθμίζει τα υποκαταστήματά τους. Ο τόπος μας αποτελεί και πάλι για την πολιτεία τον αποδιοπομπαίο τράγο. Η Κέρκυρα δεν είναι απλώς ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός για τη χώρα μας. Αποτελεί έδρα Περιφέρειας και ιστορικά είναι ο τόπος που ιδρύθηκε η πρώτη τράπεζα στο Ελλαδικό χώρο. Όλα αυτά, όμως, δεν αγγίζουν για ακόμα μια φορά τους καρεκλοκένταυρους που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς».