Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιατροδικαστής Κέρκυρας: Πισώπλατα ο πρώτος πυροβολισμός, αιφνιδιάστηκε το θύμα (video)

Γιάννης Αϊβατίδης
08 Ιουνίου 2021 / 16:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η ιατροδικαστική εξέταση των σορών του άγριου εγκλήματος που έγινε στη Δασιά, το πρωί της Κυριακής.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του πρώτου θύματος, του άτυχου 63χρονου που κατοικούσε χρόνια στην Γαλλία, ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης δήλωσε ότι το εύρημα το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο δολοφονηθείς άνδρας έφερε και τραύματα από βολή η οποία προήλθε από πίσω.
«Δηλαδή πριν το θανατηφόρο, σχεδόν εξ επαφής τραύμα, προηγήθηκε από απόσταση, φρονώ 5-6 μέτρων, μία άλλη βολή που όμως δεν ήταν κατά πρόσωπο αλλά ήταν από πίσω και δεξιά. Σίγουρα δεν είχε εκείνη τη στιγμή οπτική επαφή με τον δράστη και αυτόχειρα. Φαίνεται να αιφνιδιάστηκε» σημειώνει ο κ. Αϊβατίδης. 
Τόσο ο 63χρονος άνδρας καταρχήν, όσο και η 60χρονη γυναίκα στη συνέχεια δέχθηκαν από δύο πυροβολισμούς ο καθένας, όπως είπε ο ιατροδικαστής.

Ο αυτόχειρας

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας λίγο αργότερα, έστρεψε την κάννη προς τον εαυτό του. «Όσον αφορά στον αυτόχειρα διαπιστώθηκε εξ επαφής τραύμα το οποίο ήταν τυπικό αυτοχειριασμού από το συγκεκριμένο όπλο κυνηγετικού τύπου.  Το τραύμα ήταν στο θώρακα και υπήρξε ρήξη, τρώση, του αριστερού πνεύμονα και όχι της καρδιάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιβίωσε ο αυτόχειρας για κάποια ελάχιστα λεπτά».

Τα φάρμακα που βρέθηκαν

Αναφορικά με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που βρέθηκαν στον χώρο του δράστη, ο κ. Αϊβατίδης ανέφερε, ότι επρόκειτο για φάρμακα που αφορούν σε παθολογικές νόσους όπως η υπέρταση και ένα ήπιο ηρεμιστικό, αλλά τα περισσότερα δεν είχαν ανοιχτεί. 

Ο ιατροδικαστής δεν έδωσε εκτίμηση για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για τις τοξικολογικές εξετάσεις, εκτίμησε όμως ότι είναι δευτερεύουσας σημασίας. «Εάν είχε λάβει το σκεύασμα που βρέθηκε δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί θεραπευτικά μία ψυχιατρική νόσος -αν υπήρξε- που να οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η τοξικολογική είτε αρνητική είτε θετική δεν έχει ιδιαίτερη σημασία» συμπλήρωσε ο κ. Αϊβατίδης. 
Με την ολοκλήρωση της εξέτασης, και οι τρεις σοροί παρελήφθησαν από τις  οικογένειές τους, όπως είπε ο ιατροδικαστής.