Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβολή ή αποτροπή των εκλογών της ΕΠΣΚ;

ΕΠΣ Κέρκυρας
04 Ιουνίου 2021 / 18:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την τοποθέτηση του ΑΟ Βασιλατίκων περί αποτροπής των εκλογών της ΕΠΣΚ στις 30 Ιουνίου, εκτιμώντας ότι έχουν δίκιο

εν μέρει για την μη τακτοποίησή τους λόγω γραφειοκρατίας, θέλουμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας, με βάση αυτά που ισχύουν και όσα πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες.

Γνωστό είναι πως ο Λ. Αυγενάκης είχε δώσει παράταση στα σωματεία για την κατάθεση των χαρτιών ώστε να πάρουν την αθλητική αναγνώριση. Αυτή που έληξε 31/12/2021 πήρε νέα παράταση για 30/6/2021 για κατάθεση δικαιολογητικών, ουσιαστικά όμως πάει ως το τέλος του χρόνου αφού δόθηκαν ημερομηνίες στη συνέχεια για διορθωτικές κινήσεις, για συμπλήρωμα εγγράφων, για πιθανόν λάθη που πρέπει να διορθωθούν, με το σκεπτικό πάντα ότι ο όγκος των δικαιολογητικών θα είναι τόσο μεγάλος που θα χρειαστούν εβδομάδες στην ΓΓΑ για να ελεγχθούν οι φάκελοι.

Αυτό απλά σημαίνει ότι δεν είναι κανένα σωματείο υπεύθυνο αν την ώρα της κατάθεσης δεν γίνεται ταυτόχρονα έλεγχος και πιστοποίηση ενός συλλόγου, άρα και σήμερα 4/6/2021 να κατατεθούν χαρτιά αναγνώριση ως 30/6/2021 δεν μπορείς να πάρεις. Είναι αδυναμία της ΓΓΑ που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια και να το δει διαφορετικά το Υπουργείο και ο Λ. Αυγενάκης. Λογικό είναι αφού ενώ ένας φάκελος μπορεί να είναι άρτιος πριν τις 30 Ιουνίου, να χρειάζεται 4-5 εβδομάδες για να ελεγχθεί και αν είναι άρτιος τότε να δοθεί η Αθλητική Αναγνώριση στο σωματείο ή να χρειαστεί και άλλο χρόνος να διορθωθούν τυχόν λάθη.    

Με αυτό το σκεπτικό και με δεδομένο ότι την ευθύνη την έχει η ΓΓΑ και κατ΄ επέκταση το Υπουργείο, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ψήφου σε όλα τα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΚ, με κριτήριο την συμμετοχή τους ή όχι τα 3 τελευταία χρόνια στα πρωταθλήματα, όπως ο νέος νόμος ορίζει, αγνοώντας την αθλητική αναγνώριση που δεν έχουν με ευθύνη της ΓΓΑ. Ακόμη και το ενδεχόμενο δυνατότητας ψήφου, με την κατάθεση του φακέλου ως και 30/6/2021 πρέπει να εξεταστεί χωρίς ν έχει δοθεί η πιστοποίηση.

Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, παρ’ όλο που εκτιμώ ότι αν υπάρξει προσέγγιση στον Λ. Αυγενάκη ίσως βρεθεί λύση, υπάρχει η πρόταση να αναβληθούν οι εκλογές ως το τέλος του χρόνου και είτε η νυν διοίκηση να παραμείνει στη θέση της ή να οριστεί προσωρινή που θα πάει αργότερα σε εκλογές.
Το ακραίο σενάριο που μπορούν να κάνουν τα σωματεία είναι ΚΑΝΕΝΑ να μην παραβρεθεί στη Γ.Σ. της 30ης Ιουνίου 2021, άρα κανένα να μην ψηφίσει, εκλογές δεν θα υπάρξουν, οπότε θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία στη συνέχεια.

Τραβηγμένο σενάριο και θα λέγαμε ότι δεν πρέπει να φτάσουν ως εκεί τα σωματεία, αλλά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα 12 ή 13 που αναφέρει επίσημα η διοίκηση της ΕΠΣΚ ότι έχουν δικαίωμα ψήφου, να μην καθορίσουν τις τύχες των 46 εν ενεργεία, αυτό δεν είναι το καλύτερο σενάριο.
Το πιο αστείο είναι πως στη απολογιστική Γ.Σ. της Ένωσης θα μπορεί να είναι παρόντα όλα τα σωματεία, αλλά να ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά μόνο τα 13. Γιατί;
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια