Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο συνέδριο «Βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός» η Μερόπη Υδραίου

Συνέδριο
04 Ιουνίου 2021 / 16:20

Η Μ. Υδραίου επικέντρωσε στους στόχους που θέτει ο Δήμος για την προώθηση του τουριστικού του προϊόντος στο πλαίσιο και των γενικότερων διεθνών τάσεων.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου). Στο θεματικό συνέδριο με τίτλο: «Βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός στη Μεσόγειο: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην μετά-COVID εποχή», συμμετείχε την Παρασκευή στην Αθήνα με ομιλία της, η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Το συνέδριο αποτελεί μέρος της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, και πρόκειται για εκδήλωση οικουμενικού ενδιαφέροντος καθώς μέσα από αυτήν προσδιορίζονται τάσεις και πολιτικές ανάκαμψης στο σύνολο του τουριστικού κλάδου για την περίοδο μετά από την covid-19.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου συμμετείχε σε θεματική η οποία αφορούσε τον κοινωνικό τομέα και η ίδια επικέντρωσε κυρίως στους στόχους που θέτει ο Δήμος για την προώθηση του τουριστικού του προϊόντος στα πλαίσια και των γενικότερων διεθνών τάσεων.

Ειδικότερα, η Δήμαρχος επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή ισορροπία μεταξύ των οικονομικών ωφελειών και της περιβαλλοντικής προστασίας και διαφύλαξης των φυσικών πόρων  καθώς είναι μονόδρομος πλέον η βιώσιμη ανάπτυξη. Τόνισε ότι το φυσικό περιβάλλον και ο πολιτισμός αποτελούν το μεγάλο κεφάλαιο για τον τόπο και θα πρέπει να διαφυλαχθούν και κληροδοτηθούν στις επόμενες γενιές.



Σε ό,τι αφορά το νησί μας ειδικότερα, επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σημαντική αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών (νέες ξενοδοχειακές μονάδες κ.α.) αναφέροντας παράλληλα ότι και με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής αναβαθμίζεται σημαντικά ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού καθώς αυξάνονται οι θέσεις ελλιμενισμού σκαφών με νέα τουριστικά καταφύγια.

Στην 66η Συνάντηση συζητήθηκαν ευκαιρίες και προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ο ευρωπαϊκός και παγκόσμιος τουρισμός, υπό το φως της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης με στόχο τον σαφή καθορισμός δράσεων και μέτρων, τα οποία θα πρέπει κατά προτεραιότητα να υιοθετηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη βιώσιμη ανάκαμψη του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Επιτροπή για την Ευρώπη αποτελεί ένα εκ των πλέον σημαντικών οργάνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Τη συνδιάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι, υπουργοί Τουρισμού και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας ενώ την  έναρξη των εργασιών χαιρέτησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού & Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.