Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο Μπιάγκη για την απώλεια του Γιώργου Δρυ: «Τέλος εποχής...»

Γιώργος Δρυς
04 Ιουνίου 2021 / 13:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η απώλεια του πρώην Υπουργού, Γιώργου Δρυ, αποτελεί ένα γεγονός που σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας ολόκληρης εποχής που άφησε το δικό της αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου»

σημειώνει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Δημήτρης Μπιάγκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του: «Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταξιώθηκε ως ένας γνήσιος πολιτικός εκπρόσωπος της τοπικής μας κοινωνίας. Υπηρέτησε με πάθος τον προοδευτικό χώρο που τον ανέδειξε από διάφορα κυβερνητικά αξιώματα και θέσεις ευθύνης, αναδεικνύοντας όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής του παρουσίας το πολύπλευρο ταλέντο του.

Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από τη στενή σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις περίπου δεκαετίες, καθώς αποτέλεσε έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του και κορυφαίους υπουργούς εκείνης της περιόδου.

Η εξέχουσα προσωπικότητα του Γιώργου Δρυ και η πολιτική του σταδιοδρομία γέννησε πλήθος φίλων και συμμάχων, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο και παράλληλα αρκετούς «άσπονδους αντιπάλους». Η απώλειά του και οι συλλυπητήριες δηλώσεις και ανακοινώσεις πολιτικών φίλων και «αντιπάλων» του, αποδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής του οντότητας και καταδεικνύουν με σαφή τρόπο, πως όλα, με τον καιρό, τίθενται νομοτελειακά στο περιθώριο, καθώς η ίδια η ιστορία καλείται και κρίνει το έργο και την προσφορά του καθενός μας.

Ετούτες τις ιδιαίτερες στιγμές, επιτρέψτε μου να κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου, όσα λόγια και συναισθήματα μοιράστηκα με τον Γιώργο Δρυ στο περιθώριο της πρόσφατης εκλογής μου ως Βουλευτής της Προοδευτικής Παράταξης, όταν παρά την απόσταση που είχε πλέον από την ενεργό πολιτική σκηνή,  δήλωσε «παρών», ώστε να με συμβουλεύσει και να με κατευθύνει στα πρώτα μου βουλευτικά βήματα. Θα τα κρατώ ζωντανά σ’ όλο τον πολιτικό μου βίο.

Εκφράζω τα εγκάρδια συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».