Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρίκετ: Σχολή προπονητών Γ΄ κατηγορίας στην Κέρκυρα

Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ
03 Ιουνίου 2021 / 14:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΛ.Ο.Κ. σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί το κρίκετ, σε συνεργασία με τη ΓΓΑ οργανώνει σχολή προπονητών

και είναι απαραίτητο πλέον τα σωματεία να έχουν διπλωματούχους προπονητές (πιστοποιημένους), όπως αναφέρεται και στον νέο αθλητικό νόμο. Μέχρι σήμερα τα περισσότερα, αν όχι όλα τα σωματεία, είχαν σαν προπονητές παλιούς αθλητές και μπορεί να τα πήγαιναν καλά όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ο νέος αθλητικός νόμος τα υποχρεώνει να προχωρήσουν σε τομές, πολλές από τις οποίες είναι σωστές και απαραίτητες.   
 
Η ενημέρωση της ΕΛΟΚ: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχει προγραμματίσει την ίδρυση Σχολής Προπονητών Κρίκετ Γ’ κατηγορίας, στο πλαίσιο ανάπτυξης και επιμόρφωσης για το άθλημα, η οποία έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
1. Να είναι υγιής και αρτιμελής σε βαθμό που δεν δημιουργεί πρόβλημα στη διδασκαλία του αθλήματος.
2. Να έχει ηλικία μεγαλύτερη των 21 ετών.
3. Να είχε ενεργό συμμετοχή, ως αθλητής για το άθλημα και συμμετοχή σε αγώνες αναγνωρισμένων σωματείων, ενταγμένους στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας για τουλάχιστον δύο έτη, ή να είναι απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. ή σχολής προπονητών άλλου αθλήματος της Γ.Γ.Α.
4. Να διαθέτει Απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής.
5. Χρηματικό παράβολο, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση των συμμετεχόντων και του προϋπολογισμού της Σχολής.
Η σχολή θα έχει διάρκεια 300 ώρες, ενώ το θεωρητικό μέρος θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στη σχολή θα διδάξει Άγγλος Πιστοποιημένος Καθηγητής Προπονητικής Κρίκετ ο οποίος θα επισκεφτεί την Κέρκυρα.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη γραμματεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 26610 36560».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια