Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόλις 13 ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της ΕΠΣΚ

Τοπικά πρωταθλήματα
03 Ιουνίου 2021 / 14:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Από 500€ στις ομάδες για να πάρουν Αθλητική αναγνώριση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΠΣ Κέρκυρας, με μεγάλη καθυστέρηση, ενημέρωσε για αποφάσεις που ελήφθησαν πριν εβδομάδες. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, το οποίο κατά την άποψή μας είναι ελλιπές.
Αρχικά αναφέρει ότι θα δοθούν σταδιακά στις ομάδες, από 500€ για να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους και να πάρουν την αθλητική αναγνώριση.



Όμως αυτό το «σταδιακά» και μάλιστα από τα ενοίκια του Αθλητικού κέντρου, παραπέμπει σε βάθος άγνωστου χρόνου. Αλλά όταν σε τέσσερις εβδομάδες γίνονται εκλογές, μία τέτοια υπόσχεση και ο τρόπος διατύπωσης φαίνεται να μοιάζει με προεκλογική χάρη. Τα σωματεία πρέπει ως το τέλος του μήνα να έχουν αλλάξει καταστατικό γιατί έως τότε έχουν δικαίωμα κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Να τονίσουμε ότι η αλλαγή καταστατικού κοστίζει 600-700€. Σωστή βέβαια η κίνηση του ΔΣ, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα χρόνο πριν.

Πήρε σωστά απόφαση να μην πληρώσουν τα σωματεία, παράβολα για συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κάτι απόλυτα λογικό αφού για την περσινή σεζόν τα σωματεία έπαιξαν μόλις τρεις αγώνες.

Η τρίτη απόφαση προβληματίζει, αφού αναφέρει ότι «εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ο κατάλογος των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου με τον νέο Αθλητικό νόμο και την επίσημη ανάρτηση των εγγεγραμμένων σωματείων στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ». Στον κατάλογο αναφέρει τα εξής 13 σωματεία: Όλυμπος, Θιναλιακός, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, ΑΕ Φαιάκων, ΑΟ Παξοί, Κοντόκαλι, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Ομόνοια, Μπενίτσες, ΓΕ Θιναλίου, Ορφέας, Βολίδα και Μ. Αλέξανδρος.

Ο προβληματισμός είναι πως στις 19 Μαΐου ήταν 13 τα σωματεία με δικαίωμα ψήφου, αλλά όταν κάποια άλλα έχουν ήδη καταθέσει φακέλους και είναι πιθανόν να πάρουν την αναγνώριση πριν από τις 30 Ιουνίου, δεν μπορούν να αποκλειστούν και ίσως είναι βιαστική η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Τρανό παράδειγμα ο ΑΟ Αστέρας Πετριτή όπου ενημέρωσε στις 19 Μαΐου ότι πήρε την αθλητική αναγνώριση, με την εξής ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Αστέρα Πετριτή βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη χορήγηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του συλλόγου μας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ)». Αυτό λοιπόν το σωματείο δεν είναι στη λίστα των 13 ομάδων, εκτός και αν η επίσημη ανακοίνωση - ενημέρωση είναι λάθος. 

Πέραν αυτών, αρκετά σωματεία κάνουν εκλογές με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό που χρειάζεται να αποστείλουν στη ΓΓΑ και με αυτό να ολοκληρώσουν τα δικαιολογητικά τους. Οι εκλογές είναι στις 30 Ιουνίου 2021 και υπομονή για τέσσερις εβδομάδες ώστε να ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια