Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Βραβεύθηκαν για την μεγάλη τους αγάπη, το ποδήλατο! (video - pics)

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου
03 Ιουνίου 2021 / 12:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Καθημερινά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα διαθέτει 80 ποδήλατα για δωρεάν χρήση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο Κερκυραίες ποδηλάτισσες που έχουν κάνει τρόπο ζωής τους την μετακίνηση με το ποδήλατο βράβευσε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Ορθοπεταλιά.




Η 85χρονη κ. Μαίρη Παϊπέτη ξεκίνησε τις ορθοπεταλιές πριν 65 χρόνια και από τότε μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να μετακινείται με το ποδήλατο. Η χαρά και η συγκίνησή της σήμερα ήταν μεγάλη. «Με το ποδήλατο εργάστηκα, μεγάλωσα την οικογένειά μου γιατί από το πρωί που σηκωνόμουν έτρεχα και έπρεπε να έχω ένα μέσο. Το αγάπησα πολύ, έχει αυτόν τον αέρα της ελευθερίας και είναι ότι καλύτερο για μένα. Είμαι 85 χρονών έχω γερά πόδια και γερή μνήμη και όλα αυτά προς χάριν του ποδηλάτου μου. Ο πρώτος μου μισθός ήταν το ποδήλατό μου», τόνισε εμφανώς συγκινημένη.

Από την πλευρά της μήνυμα για τα οφέλη του ποδηλάτου έστειλε η κ.Μαρία Σκορδίλη, τονίζοντας ότι οι γονείς οφείλουν να εμφυσήσουν την αγάπη για το ποδήλατο στα παιδιά τους, προκειμένου να ξεκολλήσουν από τις οθόνες των υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές συσκευές.«Το ποδήλατο είναι λατρεία και χωρίς αυτό δεν πηγαίνω πουθενά. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει σεβασμός από τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Με το ποδήλατο μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δυστυχώς το έχουμε απομακρύνει από τη ζωή μας. Το ποδήλατο για μένα είναι το άλλο μου μισό μέχρι σήμερα που μπορώ και κυκλοφορώ», τόνισε η κ.Σκορδίλη.




Τη βράβευση πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου. Όπως ανακοίνωσε καθημερινά θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών 80 ποδήλατα για δωρεάν χρήση με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας από τις 9 π.μ. – 1.30 μ.μ. Ο τόπος παραλαβής και επιστροφής θα είναι το  Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo.



ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.