Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό Κέρκυρας (video - pics)

Εργατικό κέντρο
03 Ιουνίου 2021 / 11:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό,

διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης καθώς και την απόσυρση των εργασιακών αλλαγών Χατζηδάκη. 

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας απαίτησαν:
- Ασφαλή επιστροφή στην εργασία με όλα τα δικαιώματα.
- Απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
- Εφαρμογή της ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων και κήρυξη της ως υποχρεωτική. Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ και επιχειρησιακής στον Ομιλο MEETING POINT.
- Διασφάλιση εισοδήματος αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζόμενους στην τουριστική οικονομία.
- Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την διασφάλιση μισθολογικών , ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων των ξενοδοχείων ,που δεν θα λειτουργήσουν κατά την φετινή τουριστική περίοδο.

Στην συγκέντρωση καταγγέλθηκαν οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, η ανασφάλιστη εργασία σε ορισμένες περιπτώσεις και η χρήση της αναστολής εργασίας (παρ' ότι δεν έχει θεσμοθετηθεί ) ως εργαλείο εκβιασμού των εργαζομένων για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και την επιβολή των άθλιων επιδιώξεων της εργοδοσίας.

Στην συνέχεια ακολούθησε  πορεία στους δρόμους της Κέρκυρας , όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ τα γραφεία του κυβερνητικού Βουλευτή Σ. Γκίκα.






Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα στις 7 με μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει από τις Αλυκές.

Οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν επίσης στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της 10ης Ιουνίου, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.