Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρώτη παράδοση κάδων ανακύκλωσης ρούχων στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Ανακύκλωση ρούχων
03 Ιουνίου 2021 / 09:54

Σε ποια σημεία θα γίνεται συλλογή ειδών ένδυσης, υπόδησης και λευκών ειδών - συνεργασία Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της ΚΟΙΝΣΕΠ : «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας). Δέκα ημέρες μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της ΚΟΙΝΣΕΠ : «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας», πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράδοση των κάδων για την συλλογή ειδών ένδυσης, υπόδησης  και λευκών ειδών  προκειμένου να προωθηθούν προς ανακύκλωση.

Από  την Πέμπτη 3 Ιουνίου, στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας υπάρχουν 4 ειδικοί κάδοι που θα συμβάλουν στην προσπάθεια μείωσης του όγκου των αποβλήτων μας, προστατεύοντας συγχρόνως και το περιβάλλον.
Ο Δήμος της Βόρειας Κέρκυρας πρωτοπορεί σε όλους τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους και αυτό είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και της Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλας Κόκκαλη.

Ο πρώτος κάδος υπάρχει από το 2020 στις Σινιές.

Οι υπόλοιποι τρεις τοποθετήθηκαν 2 Ιουνίου στην Πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη, στο ΚΕΠ στον Αγρό και στην γωνιά ανακύκλωσης Κασσιώπης αντίστοιχα.



Ανάλογα με την πορεία και τις ανάγκες, θα υπάρξει και επέκταση του δικτύου συλλογής προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δυνατόν περισσότερους δημότες  να ανακυκλώσουν τα ρούχα τους.

Προτρέπουμε τους δημότες μας, να τοποθετούν στους κάδους αυτούς μόνον τα ρούχα που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, καθώς μέσω των γωνιών της Αχαράβης και του Αρίλλα, πραγματοποιείται η δράση της επαναχρησιμοποίησης ρούχων και υποδημάτων που είναι σε καλή κατάσταση και δίνονται εντελώς δωρεάν στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Καλούμε τους μεγάλους παραγωγούς αποβλήτων, όπως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα : 26633 60155 και 6978614699 προκειμένου κατόπιν συνεννόησης να γίνεται αποκομιδή των λευκών ειδών τους από τον χώρο τους.

Όπως για όλες τις υπόλοιπες δράσεις του ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας θα μοιράσει εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο θα αναφέρονται οι λεπτομέρειες της συλλογής ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Οι ξεκάθαροι στόχοι και σχεδιασμοί που βασίζονται στην τεχνογνωσία και στην κείμενη νομοθεσία, ενισχυμένοι με τη θέληση, το πάθος και τις συνεργασίες, φέρνουν το στόχο πιο κοντά.