Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έχασε ο ΑΟ Κασσιόπης στη Λευκάδα και «πέφτει»

Γ΄ Εθνική
02 Ιουνίου 2021 / 19:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 12η αγωνιστική στη Γ΄ Εθνική δεν ήταν η καλύτερη για τις ομάδες της Κέρκυρας αφού Κασσιόπη και ΟΦΑΜ γνώρισαν την ήττα,

ενώ η ΑΕΛ ήρθε ισόπαλη με τον Παναγρινιακό. Όμως αυτό που μέτρησε είναι το αποτέλεσμα στη Λευκάδα όπου ο ΑΟ Κασσιόπης έχασε από τον Τηλυκράτη και αποχαιρετά την κατηγορία, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής, αφού απομένει μια αγωνιστική και μαθηματικά δεν μπορεί να σωθεί. ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ, πέτυχαν τον στόχο τους και η σκέψη τους είναι πλέον στη νέα αγωνιστική σεζόν.
 
Καταδικαστική ήττα του ΑΟ Κασσιόπης στη Λευκάδα
 
Μόνο νίκη ήθελε ο ΑΟ Κασσιόπης στη Λευκάδα κόντρα στον Τηλυκράτη για να διατηρήσει ελπίδες παραμονής, δεν τα κατάφερε όμως και αποχαιρετά την κατηγορία. Μια πτώση που μέσα σε τρεις σεζόν είναι τρεις κατηγορίες για την άλλοτε ομάδα της Super League 1.
Στη Λευκάδα έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, ο ΑΟ Κασσιόπης έπαιξε κλειστά στην άμυνα και μόλις 1-2 φορές απειλήθηκε, αλλά επιθετικά δυσκολευόταν. Το ματς έδειχνε ότι θα κρινόταν στο γκολ και αυτό ήρθε από τους γηπεδούχους στο 75΄, όταν ανατράπηκε ο Τσελάι μέσα στην περιοχή, δόθηκε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Φέτσης για το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Κάποιες προσπάθειες των παικτών της Κασσιόπης στο τέλος δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.
 
Τηλυκράτης (Ι. Νταλακούρας): Λέτσο, Φέτσης, Περιστέρης, Κυπαρίσης, Μανακίτσας, Τσελάι, Νεραμποούλι, Βάνας, Πετράκος, Γραμματικόπουλος, Καταγής (έπαιξαν και οι Κούσας, Βακράκος, Ντόβας, Βρετός).
ΑΟ Κασσιόπης (Κ. Χριστοφοράκης): Ράντζα, Στέρεφ, Αθανασόπουλος, Πανάγου, Αυλωνίτης, Γκόγκος, Πλατέλας, Γκάμπριελ, Καουέ, Κλωνάρης, Βίλλα (έπαιξαν και οι Ρούσης, Τσιάβος)
 
Νίκη παραμονής για τον Αμβρακικό κόντρα στον ΟΦΑΜ
 
Η ομάδα του Αμβρακικού Λουτρού καιγόταν για τη νίκη, αφού ήταν μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, απέναντι στον ΟΦΑΜ που πήγε να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε. Η ομάδα του Λουτρού με γκολ πέντε λεπτά πριν το τέλος πήρε τη νίκη με 2-1.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, είχαν κατοχή μπάλας, πίεσαν αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Σκάρπο, με τον ΟΦΑΜ να είναι ακίνδυνος επιθετικά ως το 30΄. Όμως με τη συμπλήρωση του ημιώρου ένα φάουλ έξω από την περιοχή του ΟΦΑΜ έδωσε τη δυνατότητα στο Καλπακούλα να βρει με κάθετη μπαλιά τον Ζοτάι που βρέθηκε μόνος στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Σκάρπο για το 1-0.
Στη συνέχεια ο ΟΦΑΜ είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο 36΄ σε σουτ του Γραικού που έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε δύσκολα κόρνερ ο Βασιλειάδης και δυο λεπτά μετά σουτ του Γωνιάδη πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ίδια εικόνα και στο β΄ μέρος όπου οι γηπεδούχοι κυνηγούσαν το γκολ να κλειδώσουν τη νίκη, είχαν δοκάρι στο 63΄με τον Λιμάτζι, ενώ από την πλευρά του ΟΦΑΜ, ο Σ. Σιδερόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά της ομάδας και κατάφερε στο 81΄ να φτάσει στην ισοφάριση με πλασέ του Γραικού που αξιοποίησε κάθετη πάσα του Σπίνουλα. Όμως η άμυνα δεν άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και σε μια σύγχυση στο 86΄ ο Παπαχρονόπουλος με κοντινό πλασέ έκανε το τελικό 2-1, που δίνει ουσιαστικά την παραμονή στην κατηγορία για τον Αμβρακικό.
 
Αμβρακικός Λουτρού: Βασιλειάδης, Θεοδώρου, Μικές, Κακιώνης, Γκανάρας, Παπαχρονόπουλος, Σπανός, Λιμάντζι, Καλπακούλας, Ζοτάι, Παγώνης.
ΟΦΑΜ (Σ. Σιδερόπουλος): Σκάρπος, Ταμπάσκου, Παπαδόπουλος, Κ. Γραικός, Κωστελέτος, Καρράς, Σπ. Σπίνουλας, Σκολαρίκης, Ι. Γραικός, Αλ. Γραικός (44΄λ.τ. Μαρατζάς), Γωνιάδης (έπαιξαν και οι Αθανασίου, Βρυώνης).
 
Αποτελέσματα  (12η αγωνιστική)
 
ΑΕ Μεσολογγίου – Κτηνοτροφικός Αστέρας                     1-0
ΑΕ Λευκίμμης – Παναγρινιακός                                         0-0
Αμβρακικός Λουτρού – ΟΦΑΜ                                          2-1
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Θύελλα Κατσικά             3-0
ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου – Αναγέννηση Άρτας          1-3
Τηλυκράτης Λευκάδας – ΑΟ Κασσιόπης                            2-1
Αχέρων Καναλακίου – ΠΑΣ Πρέβεζα                                 1-0
 
Βαθμολογία
 
Αχέρων Καναλακίου             31
Τηλυκράτης                           26
ΑΕ Λευκίμμης                        25
Κτην. Αστέρας Καληράχης  21
ΟΦΑΜ                                    19
Αναγέννηση Άρτας                18
Αμβρακικός Λουτρού            17
Παναγρινιακός                      16
ΑΟ Κασσιόπη                         13
Θύελλα Κατσικά                    12
ΑΕ Μεσολογγίου                   11
Μ. Αλέξανδρος Καστοριάς    11
ΠΑΣ Πρέβεζα                         8
Θύελλα Μοναστηρακίου     4
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια