Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιουνίου

Εργατικό Κέντρο
02 Ιουνίου 2021 / 13:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική και πανεργατική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει το ΔΣ του ΕΚΚ αναφέρεται:
«Ενόψει της ψήφισης του επαίσχυντου εργασιακού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται στη Βουλή, καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους να δώσουν το παρόν.

Αποτελεί βεβαιότητα ότι αν δεν αποσυρθούν όλες οι άκρως αντεργατικές διατάξεις του Νόμου, οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα και σε όλη τη χώρα θα συνεχίσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε ξανά πειραματόζωα σε πολιτικές που αναπόφευκτα θα φέρουν φτώχεια, εκμετάλλευση, ανεργία, ανασφαλή εργασία και μη αμειβόμενη υπερεργασία.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:
- Στην κατάργηση του 8ώρου
- Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
- Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους
- Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
- Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας
- Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
- Στην ουσιαστική κατάργηση του Ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να παρευρεθούν με τους συνδικαλιστικούς τους φορείς στο Εργατικό Κέντρο, την Πέμπτη, 10 Ιουνίου στις 10 το πρωί, προκειμένου να αγωνιστούμε ενωτικά και συσπειρωμένα απέναντι σε μία από καιρό προσχεδιασμένη επίθεση ενάντια ακόμα και στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Για το Δ/Σ του ΕΚΚ»