Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Χλιαρή» η προσέλευση των πρώτων ημερών στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας

Εμβολιασμός
02 Ιουνίου 2021 / 11:18
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απογοητευτικά είναι τα νούμερα των πρώτων ημερών λειτουργίας του καινούργιου mega εμβολιαστικού κέντρου της Κέρκυρας, που δημιουργήθηκε με στόχο να επιταχύνει

 που δημιουργήθηκε με στόχο να επιταχύνει την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. 

Έτσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Καλούδη, την πρώτη μέρα έγιναν 500 περίπου εμβολιασμοί - με 700 τα προγραμματισμένα ραντεβού- τη δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί έπεσαν στους 200 ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένα περίπου 150 ραντεβού.

Παράλληλα συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί τόσο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όσο και στα κέντρα υγείας. Την 1η Ιουνίου - σύμφωνα με τα στατιστικά του ΕΟΔΥ - πραγματοποιήθηκαν συνολικά στην Κέρκυρα 1.495 εμβολιασμοί με περισσότερους από 40.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου (στοιχεία Υπουργείου Υγείας έως και 01.06.2021) και πάνω από 60.000 εμβολιασμούς συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Κέρκυρας ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.