Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μπαλάκι» ευθυνών για τις κατασκηνώσεις στο Βίδο

Βίδο
02 Ιουνίου 2021 / 09:23
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας την περασμένη Δευτέρα, να μην ανοίξουν ούτε και φέτος οι κατασκηνώσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ώρα που οι κατασκηνώσεις στο Βίδο δεν θα λειτουργήσουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, έχει ξεσπάσει κόντρα για τις ευθύνες στην καθυστέρηση λειτουργίας τους με τις υπηρεσίες του δήμου να πετούν το μπαλάκι η μια στην άλλη.

Κατά την συνεδρίασ της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, ύστερα από εισήγηση του Επικεφαλής της Παράταξης «Κέρκυρα Ψηλά» και εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου εθελοντισμού και υπεύθυνου για τις νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο Σπύρου Νεράντζη, να μην λειτουργήσουν και φέτος οι κατασκηνώσεις λόγω των επισκευαστικών εργασιών που πρέπει να γίνουν, καθώς ο χώρος στην σημερινή του μορφή δεν μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά.

Σύμφωνα με τον κ.Νεράντζη, παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου αναφορικά με τις απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες, μόλις τον περασμένο Απρίλιο έλαβε απάντηση ότι δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της και ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου της ίδιας υπηρεσίας!
Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει διασπαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε τρία διαφορετικά τμήματα με συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας το καθένα από αυτά.

«Από τις 28 εργασίες που πρέπει να γίνουν η Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου δεν μπορεί να υλοποιήσει τις 24, αυτές δηλαδή που χρειάζονται για να είναι λειτουργικές οι κατασκηνώσεις στο Βίδο. Το πότε θα ξεκινήσουν οι σοβαρές επισκευαστικές εργασίες είναι θέμα της δημοτικής αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Νεράντζης .

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επισκευαστικές εργασίες είναι απαραίτητες να γίνουν στις τουαλέτες, στο μαγειρείο και στις αποθήκες.

Πίσω οι εργασίες, λόγω κορωνοϊού

Την βούληση της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση των κατασκηνώσεων στη νησίδα του Βίδο εξέφρασε  , επισημαίνοντας ότι λόγω κορωνοϊού και υποστελέχωσης δεν μπόρεσαν να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες το προηγούμενο διάστημα , ώστε φέτος να μπορέσουν να υποδεχθούν τους μικρούς κατασκηνωτές.

«Φέτος θα λειτουργήσει η δημιουργική απασχόληση, καθώς ανακαινίστηκε το κτίριο που φιλοξενεί το πρόγραμμα, όπως και οι αποθήκες. Δυστυχώς οι κατασκηνώσεις παραμένουν κλειστές εδώ και πέντε χρόνια. Ο κ.Νεράντζης καθυστέρησε να απευθυνθεί στην Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου και θα έπρεπε να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τη στιγμή που δεν έλαβε άμεσα απάντηση. Βούλησή μας όμως είναι επιλύσουμε άμεσα το ζήτημα των κατασκηνώσεων», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Καλόγερος.

Εστιατόριο στο Βίδο

Εξάλλου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του εστιατορίου στο Βίδο, το οποίο έχει παραχωρηθεί σε γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα αποφασίστηκε να ζητηθεί η παραχώρηση μέρους των καθισμάτων του εστιατορίου σε μη επισκέπτες του, χωρίς την υποχρέωση της παραγγελίας, αλλά και η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του εξωτερικού χώρου, μπροστά από το εστιατόριο, έκτασης 1.400 τ.μ.


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.