Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εικονικό ταξίδι του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας στη Μάλτα με τα «φτερά» του Erasmus

3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
01 Ιουνίου 2021 / 16:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Young Historians of Europe", το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

πραγματοποίησε εικονική μετακίνηση με τον Διευθυντή του σχολείου, την παιδαγωγική ομάδα ERASMUS+ και δεκέξι μαθητές/τριες του στη Μάλτα από τις 25 έως και 27 Μαϊου 2021.

Η μετακίνηση αυτή ήταν η πέμπτη στη ροή του προγράμματος και προηγήθηκαν αυτές στο Taranto της Ιταλίας, στο Nevsehir της Καππαδοκίας,  στο Πόρτο της Πορτογαλίας και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη, η διατήρηση και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ειδικότερα της Ευρωπαϊκής μέσα από συμμετοχικές δράσεις των μαθητών-τριών. Παράλληλα βελτιώνονται γλωσσικές ικανότητες και καλλιεργούνται οι αρχές της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης.

Η επόμενη εικονική συνάντηση-μετακίνηση των έξι χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Ιταλίας (συντονίστριας χώρας), Τουρκίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Μάλτας και Ελλάδας (εταίροι), θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 2 έως και 4 Ιουνίου του 2021.

Η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS:
Καββαδία Α. (ΠΕ03),
Κατσίκα Β. (ΠΕ86),
Διαβάτη Ν. (ΠΕ06),
Γισδάκη Μ. (ΠΕ05),
Μιχαλοπούλου Κ. (ΠΕ80),
Καραλής Ν. (ΠΕ04.04),
Λιτσαρδόπουλος Μ. (ΠΕ81)
και ο Διευθυντής του σχολείου Μελισσάς Μ. (ΠΕ84).