Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΓΣΕΕ θέλει να μας διασπάσει, λέει η πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Απεργία
01 Ιουνίου 2021 / 15:18

«Για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ ήρθε στις 31 Μάη να σκορπίσει σύγχυση αποφασίζοντας απεργία όχι για τις 3 Ιούνη, αλλά για τις 10 Ιούνη βάζοντας έτσι "τρικλοποδιά" στο εργατικό κίνημα και στοχεύοντας στη διάσπαση».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν τα συνδικαλιστικά σωματεία στις 3 και στις 10 Ιουνίου.
Από την πλειοψηφία αντιπροσώπων σωματείων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας ανακοινώθηκε: 

Από τα μέσα Μαΐου με συνέντευξη τύπου του υπουργού εργασίας η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει τα εφιαλτικά σχέδια της για το εργασιακό έκτρωμα που είχε προ πολλού εξαγγείλει ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Από την ίδια μέρα της συνέντευξης μέχρι και σήμερα έχει σημάνει συναγερμός στο εργατικό κίνημα όπου με συσκέψεις, συνελεύσεις , διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια προετοιμάζει  την εργατική τάξη για την μεγάλη μάχη.

Απών όπως πάντα από αυτές τις δράσεις, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να υπονομεύει τους αγώνες του εργατικού κινήματος. Η ίδια η ΓΣΕΕ με ‘’ήξεις-αφήξεις’’,  αναφορές σε δήθεν ‘’θετικά’’ άρθρα του νομοσχεδίου και άλλα τέτοια τεχνάσματα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη δεκάδες μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνδικάτα, έλαβαν αποφάσεις για απεργία στις 3 Ιούνη.

Για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ ήρθε στις 31 Μάη να σκορπίσει σύγχυση αποφασίζοντας απεργία όχι για τις 3 Ιούνη στηρίζοντας την προετοιμασία που ήδη είχαν κάνει τα συνδικάτα, αλλά για τις 10 Ιούνη βάζοντας έτσι ‘’τρικλοποδιά’’στο εργατικό κίνημα και στοχεύοντας στη διάσπαση.

Οι σχεδιασμοί του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και τα εμπόδια που στήνει στους αγώνες δεν θα σταματήσουν το εργατικό κίνημα.
Τα συνδικάτα τροποποιούν την τακτική τους προχωρώντας σε συλλαλητήρια τις 3 Ιούνη και κλιμακώνουν τον αγώνα με γενική απεργία στις 10 Ιούνη αποφεύγοντας την παγίδα της ΓΣΕΕ.

Στην Κέρκυρα το εργατικό κέντρο όπως αυτό εκφράζεται με την πλειοψηφία των αντιπροσώπων  των σωματείων του μετά από σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει στις  7 το απόγευμα της Πέμπτης  3 Ιούνη πορεία οχημάτων στην πόλη της Κέρκυρας με αφετηρία το εμπορικό κέντρο στις Αλυκές.

Το Συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων επισιτισμού-τουρισμού θα προχωρήσει στην απεργία προβάλλοντας επιπλέον το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου για ‘’ασφαλή επιστροφή στην εργασία με όλα τα δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και εισόδημα αξιοπρέπειας’’, ενώ θα πραγματοποιήσει κανονικά  συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο .

Κλιμακώνουμε  γενική απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο  στις 10 Ιούνη.

Το Συντονιστικό της Γενικής Συνέλευσης