Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ιδιωτική εταιρεία οι έλεγχοι covid στις πύλες εισόδου της Κέρκυρας

Covid
01 Ιουνίου 2021 / 14:55
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Πάτρα ανατέθηκε από την Πολιτική Προστασία το έργο της διενέργειας ελέγχων για τον κορονοϊό με rapid test στους εισερχόμενους επιβάτες που έρχονται στην Κέρκυρα.

 το έργο της διενέργειας ελέγχων για τον κορονοϊό με rapid test στους εισερχόμενους επιβάτες που έρχονται στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) εγκαταστάθηκε χθες στο λιμάνι της Κέρκυρας για τον έλεγχο των εισερχομένων επιβατών στην ακτοπλοϊκή γραμμή με Ιταλία.

Αντίστοιχη μονάδα έχει εγκατασταθεί από τα μέσα Μαΐου και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας». Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, πρώτη χρονιά της πανδημίας το έργο των δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και κατ’ επέκταση και της Κέρκυρας πραγματοποιούσαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Φέτος, η Πολιτική Προστασία ανέθεσε το έργο αυτό σε ιδιωτική εταιρεία από την Πάτρα με σύμβαση που υπογράφηκε και αφορά τους λιμένες Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Πατρών, όπως και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε επικοινωνία με την ΕΡΤ Ιωαννίνων η υπεύθυνη της εταιρείας για το πρόγραμμα, η σύμβαση της εταιρείας είναι μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου και οι έλεγχοι των ταξιδιωτών θα διενεργούνται με τεστ ταχείας ανίχνευσης, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα ελέγχονται ενώ για τους υπόλοιπους θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος ανάλογα με το PLF που φέρουν, ενώ το διαχωρισμό των επιβατών θα κάνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.