Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

15 κάδοι ανακύκλωσης ρούχων προσεχώς στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

ανακύκλωση ρούχων
01 Ιουνίου 2021 / 13:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κάδων συλλογής ειδών ιματισμού επιδιώκει να αποκτήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας,  καθώς σχεδιάζει να συνάψει σύμβαση συνεργασίας με εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα. 

Το θέμα ψηφίστηκε χθες ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας με εισήγηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη και αφορά την προμήθεια 15 κάδων συλλογής ειδών ιματισμού που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του κεντρικού Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν ήδη δύο κάδοι, ένας στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας, δίπλα στο ΚΕΠ, και ένας στις Σινιές της Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι βρήκαν και μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες.
Οι δύο αυτοί κάδοι είχαν τοποθετηθεί κατόπιν συνεργασίας της εταιρείας Recycom και της ΚΟΙΝΣΕΠ "Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας", ωστόσο μέχρι σήμερα, οι Δήμοι δεν είχαν ακόμη δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Βόρεια Κέρκυρα

Πλέον η ανακύκλωση ειδών ιματισμού μπαίνει και στη φιλοσοφία των Δήμων, με πρώτον αυτόν της Βόρειας Κέρκυρας, που υπέγραψε πολύ πρόσφατα την ανάλογη σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ και το μόνο που απομένει είναι η χωροθέτηση των σημείων συλλογής, που θα γίνει σε λίγες μέρες.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά σύντομα η οργάνωση, ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης όλων των κλωστοϋφαντουργικών υλικών στα όρια του Δήμου, σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.

Κεντρική Κέρκυρα

Με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας το απόγευμα της Δευτέρας, το θέμα οδεύει πλέον προς την Οικονομική Επιτροπή που θα καθορίσει τους όρους και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς εταιρείες. 

Όπως δηλώνει ο Σπύρος Νεράντζης, εκτός απροόπτου, και εφόσον οι διαδικασίες προχωρήσουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, εκτιμάται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα μπορούσε να συνάψει τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την τοποθέτηση των κάδων μέσα στο 2021.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.