Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλεφώνημα Χαρδαλιά στον Αλ. Αυλωνίτη μετά την «πόρτα» στο mega εμβολιαστικό κέντρο

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
01 Ιουνίου 2021 / 08:56

Αλέξανδρος Αυλωνίτης: «Ελάχιστες ώρες πριν οι κυβερνητικοί και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, φίλα προσκείμενοι προς τη κυβέρνηση, εισέρχονταν ελεύθερα στο εμβολιαστικό κέντρο»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Να επισκεφθεί το καινούργιο mega εμβολιαστικό κέντρο θέλησε να επισκεφθεί τη Δευτέρα, ημέρα εγκαινίων, ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης για να αποκτήσει ιδία γνώση για την υποδομή του αλλά και την λειτουργία του.
Στον βουλευτή ωστόσο δεν επετράπη η είσοδος από τους ανθρώπους της ασφάλειας του κέντρου. 

Σε συνέχεια του γεγονότος, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε: 

«Θεώρησα αναγκαίο να επισκεφτώ το μεγάλο εμβολιαστικό Κέντρο της Κέρκυρας για να αποκτήσω ιδία γνώση για την υποδομή του αλλά και την λειτουργία του.

Εξάλλου σήμερα άρχισε η λειτουργία του και παρά τις τόσες πομπώδεις και κλακαδόρικες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν δεν κλήθηκα να επισκεφτώ και εγώ μαζί με τους άλλους, όπως κλήθηκαν και συμμετείχαν, θεσμικούς παράγοντες (δήμαρχος, αντιδημάρχοι, Περιφερειάρχης , αντιπεριφερειάρχες , κυβερνητικός βουλευτής κλπ ) τον χώρο.

Βέβαια, κατά τη σημερινή μου επίσκεψή στο χώρο δέχθηκα από υπαλλήλους εταιρείας φύλαξης την ευγενική τους άρνηση στην είσοδό μου, διότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπονταν από την Πολιτική Προστασία. Όταν υπό την παρουσία του Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά έγιναν τα εγκαίνια με πλήθος καλεσμένων, αλλά και προ ολίγων ωρών σήμερα έβλεπα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση θεσμικούς παράγοντες να εισέρχονται εντός του εμβολιαστικού κέντρου, να δίνουν συνεντεύξεις κλπ..

Κατόπιν της έκφρασης δυσαρέσκειας από μέρους μου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που παρευρίσκονταν εκεί, μου ανακοινώθηκε την ώρα που αποχωρούσα από τον μόλις αφιχθεντα ιατρό κ. Σπύρου Άγγελο η προσπάθεια του να μου χορηγηθεί άδεια εισόδου από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Έντονα στενοχωρημένος αποχώρησα.

Προσωπικά, θεωρώ αδικαιολόγητο το όλο γεγονός, ενώ μου γεννάται μεγάλη απορία για το πως ελάχιστες ώρες πριν οι κυβερνητικοί και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, φίλα προσκείμενοι προς τη κυβέρνηση, εισέρχονταν ελεύθερα στο εμβολιαστικό κέντρο και στο βουλευτή να απαγορεύεται!

Ειλικρινά ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό.
Θα ήταν όμως εξαιρετικά άδικο και πολιτικά άστοχο να μη χαιρετήσω την, έστω, και με μεγάλη καθυστέρηση δημιουργία του εμβολιαστικού αυτού κέντρου. Η οποιαδήποτε δικαιολογία για την καθυστέρηση αυτή είναι αβάσιμη γιατί ένας τέτοιος τουριστικός προορισμός τέτοιων διαστάσεων, όπως το νησί μας, έπρεπε να είχε τύχει άλλης εμβολιαστικής μεταχείρισης και πολλές φορές έχω ζητήσει εγώ και το κόμμα μου να εμβολιαστεί ο πληθυσμός των τουριστικών προορισμών και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτόν και φυσικά στον επισιτισμό.

Είναι εξαιρετικά αντιαισθητική η εικόνα να ανταλλάσσουν συγχαρητήρια και να διαγκωνίζονται ποιοι θα βγάλουν πρώτοι φωτογραφίες δίπλα στους κυβερνητικούς επισήμους και να κάνουν δηλώσεις κολακεύοντας τους κυβερνώντες για την δημιουργία του εμβολιαστικού κέντρου και ο βουλευτής του τόπου να περιμένει να "βλέπει" πόρτα κλειστή.

Ας μάθουμε κάποτε σε αυτήν την κοινωνία να είμαστε αξιοπρεπείς και να μην ενεργούμε με τέτοια δουλικότητα στα πολιτικά αφεντικά μας. ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ της Πολιτείας ήταν να δημιουργήσει ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και έπρεπε να το είχε ήδη κάνει και όχι μερικοί εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες να κάνουν τεμενάδες για την, έστω και αργά, τήρηση μιας οφειλόμενης πράξης.

Εγώ καλώ τους συντοπίτες μου να πάνε να εμβολιαστούν μαζικά . Να πάνε στο εμβολιαστικά τους κέντρο που οι υγειονομικοί μας θα τους φερθούν με το καλύτερο και ευγενικότερο τρόπο έτσι ώστε να αυτοπροστατευτούν , να προστατέψουν την οικογένεια τους και εν τέλει τη κοινωνία.

Η Κέρκυρα έχει ανάγκη την τουριστική της οικονομία για να ζήσουμε και δεν έχει ανάγκη κόλακες και παρατρεχάμενους».

Τηλεφώνημα Χαρδαλιά

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, αφού το θέμα πήρε δημοσιότητα, ο βουλευτής δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρο Αυλωνίτη. Ο Νίκος Χαρδαλιάς θέλησε να τον διαβεβαιώσει ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να απαγορευθεί η είσοδος στον βουλευτή. Όπως δήλωσε ο Αλ. Αυλωνίτης:

«Πριν λίγο μου τηλ  ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιας και με διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε το Υπουργείο του η αυτός έδωσε οποιαδήποτε εντολή να απαγορευτεί η είσοδος εμού και οποιουδήποτε βουλευτή σε οποιοδήποτε  εμβολιαστικό κεντρο και φυσικά της Κέρκυρας.

Ήμουν και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο ο Νίκος ο Χαρδαλιας, ο οποίος επανειλημμένα, όσες φορές επικοινώνησα μαζί του, απάντησε και ενήργησε με ευγενικό και άμεσο τρόπο.

Εξάλλου ούτε καν ανέφερα το όνομα του αν και αναφέρθηκε σε τοπικά site. Κάτι τέτοιο μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ η να υποθέσω  γνωρίζοντας τον πολιτικό ανδρα  και τον άνθρωπο Χαρδαλια.

Και φυσικά θα πω ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει όλους τους βουλευτές ΟΛΟΥ του κοινοβουλίου είναι αντίστοιχος, σε αντίθεση με κάποιους αλλους.
Το ο τι υπήρξε αυτοδιοικητικός ερμηνεύει την.αριστη αυτή συμπεριφορά του.

Μπορεί  να διαφωνουμε πολιτικά αλλά ο καλός  λόγος για τον πολιτικό αντίπαλο είναι πολιτισμός και θέλω να ισχυριζομαι ότι το τηρώ».